Prezență scăzută în secțiile de la Polivalentă: sub jumătate din alegători au votat până la ora 16.00

0
348

La secțiile apropiate Biroului Electoral, de la Polivalentă și anume, cele cu numărul 15 și 16, până în jurul orei 16.00, prezența nu a fost deloc una bună. Nici jumătate din alegătorii înscriși pe listele electorale nu se prezentaseră până la acea oră la urne.

Cei mai mulți arădeni au ales să iasă la vot începând de la orele amiezii, după slujba de Duminică, după masă și chiar după…odihnă. În cifre, la secția 15, din 1.009 alegători înscriși pe liste, până la aproximativ ora 15.00 votaseră abia 392 de persoane. La secția vecină – 16, din 929 de candidați înscriși, doar 315 își exprimaseră dreptul la vot, până la ora 15.00. Practic, nici jumătate din cei de pe listă nu s-au grăbit să voteze, deși trecuseră ore bune de la deschiderea secțiilor. Toate aceste date au întărit concluziile făcute până la jumătatea zilei, concluzii conform cărora, Aradul înregistrează o prezență slabă la alegerile prezidențiale, în comparație cu alte județe. „De această dată am votat pentru schimbări la cârmă. M-am lămurit și în această privință și în cea a guvernării de care am avut parte până acum. Sper într-o schimbare, în oameni noi!“, a spus Mircea T, în vârstă de 55 de ani.

„Am votat în ideea de stabilitate, în speranța că nu vom retrăi istoricul de până acum, în care pur și simplu am fost marionete“, a mai spus Diana (28 ani). 

Forfota caracteristică alegerilor s-a simțit abia după orele 15, când numărul celor care au ales să-și exprime votul a mai crescut. „Am votat să-mi fac datoria de cetățean, însă, sincer sunt nemulțumită de candidați, de modul în care și-au făcut campanie. Cred că am ales «răul mai mic», întrucât am rezerve și în privința candidatului pe care l-am votat. Nu de alta, dar am văzut toți cum e cu lupta pentru ciolan și cum se schimbă lucrurile“, a spus Mariana.

Până după ora 16.00, județul nostru înregistra o prezență destul de slabă la vot și anume, 31,72 %. Procentele sunt sub media națională în ceea ce privește prezența la urne la aceea oră și anume, 35,75 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.