Prezența viperei în Lipova, semnalată prin indicatoare de către autorități

1
2354

Ca urmare a sezisării apariției viperei comune în zona Băilor Lipovei și a mediatizării cazului în Glasul Aradului, edilii locali au luat măsuri în atenționarea populației orașului, cu privire la pericolul la care se expun, dacă vor vizita parcul din Băile Lipova. Astfel, vor fi montate plăcuțe de avertizare a cetățenilor, în zona mai sus menționată, iar proprietarii de terenuri din apropiere vor fi obligați să-și curețe proprietățile de vegetație și alte deșeuri. De asemenea,  Centrul de Permanență din cadrul Spitalului Lipova,  va fi dotat cu cantități corespunzătoare de ser antiviperin, iar cadrele medicale vor fi pregătite să intervină în acordarea primului ajutor, în cazul unor mușcături de viperă.

Reamintim, că în primele zile ale lunii mai, am povestit în paginile ziarului nostru, despre apariția unor exemplare de vipere comune, în zona Lipovei mai precis la Băile Lipova, într-o zonă intens circulată de turiști, dar și de părinți cu copii.

Autoritățile locale avertizează cetățenii care se deplasează în zona menționată, să circule prudent și să evite zonele acoperite cu vegetație.

1 COMENTARIU

  1. Atentie : Centrul de Permanenta nu face parte din cadrul Spitalului Lipova. Sunt doua entitati diferite gestionate diferit. Centrul de Permanenta este deschis de catre d.na dr. Mejdi si nu de spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.