Considerată de mulți principala favorită la promovare, Școlar Reșița nu s-a regăsit în acest început de sezon. „Roș-negrii” se clasează doar pe locul 9, cu 13 puncte după primele 10 etape, iar sâmbătă vor primi vizita ocupantei ultimei poziții pe podiumul seriei a IV-a. Național Sebiș e într-o formă bună, dar rămâne de văzut cum va fi „absorbită” plecarea pe nepusă masă a mana­gerului Călin Cojocaru la ACS Poli. Dar, „cârmaciul” s-a schimbat și în Valea Domanului și asta pentru că Leo Doană i-a luat locul demisionarului Tavi Benga.
Buni prieteni din perioada în care activau la Sebiș, Dragoș Săulescu și Nicolae Ruță vor fi adversari în partida de sâmbătă, una foarte importantă pentru ambele echipe. Săulescu a fost una dintre achizițiile importante ale Reșiței pentru un parcurs cât mai bun, dar rezultatele de până acum sunt din alt „film”. „Cu toate că am venit la Reșița cu gânduri de promovare, iată că primele 10 etape nu au fost chiar cum ne-am fi așteptat. Dar, totuși, nu cedăm și mergem înainte hotărâți să arătăm că avem valoare ca și fotbaliști și să acumulăm cât de multe puncte din aceste ultime cinci etape din tur. Nu mai jucăm cu presiune, atmosfera este bună la noi, s-au mai rezolvat unele lucruri și suntem încrezători că putem câștiga împotriva Sebișului. Am petrecut clipe frumoase acolo, mă bucur să mă revăd cu foștii colegi, mai ales cu Nicu Ruță cu care am ținut legătura mai mult. Cei de la Național mi-au rămas încă datori, sper să se rezolve, eu am fost corect și mi-am făcut treaba. Sunt bani munciți pe care consider că îi merit. Plecarea antrenorului Cojocaru este o pierdere mare pentru ei, sper să profităm noi de acest șoc de la Sebiș. Îi doresc lui Călin succes în Liga a II-a, eu cred că va avea rezultate bune. Altfel, meciul va fi deschis, se va juca la victorie. Pentru 90 de minute vom uita cu toții de prietenii, de problemele de lot și de poziția în clasament și vom da totul pentru cele trei puncte” au fost cuvintele mijlocașului înainte de confruntarea cu fosta echipă.
De cealaltă parte, Nicolae Ruță are încredere în Cosmin Merșca și nu crede că plecarea lui Călin Cojocaru va afecta jocul. „A venit cam brusc această plecare a domnului Cojocaru, dar cred că vom juca la fel și cu Merșca pe margine, nu avem ce să schimbăm. Vrem să continuăm seria de rezultate pozitive consecutive, avem patru victorii și un egal și am vrea să o ținem așa încă cinci etape. Va fi un meci greu la Reșița, e clar că nu contează locul din clasament, au valoare și pot oricând să surprindă pe toată lumea. Mai mult, nu cred că sunt ieșiți definitiv din cursă. Noi vrem să câștigăm, vom intra determinați pe teren. Chiar dacă sunt prieten bun cu Dragoș Săulescu, pe moment vom fi adversari, fiecare ne vom dori ca echipa unde jucăm să câștige. După meci, redevenim amici și poate că vom mai juca împreună cât de curând, ambii ne dorim asta” a menționat mijlocașul central al Naționalului.
Dacă Reșița nu mai contează pe mijlocașul Wanderson Francisco Miranda, care și-a reziliat contractul cu formația din Valea Domanului, Sebișul îi are în continuare indisponibili pe Poștoarcă și Onțel. Partida dintre Școlar Reșița și Național Sebiș va avea loc pe stadionul „Mircea Chivu”, sâmbătă, de la ora 14:00.
Formații probabile:
Reșița: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Vlădia, Breșneni – Vadasis, Taciuc – Săulescu Toma, Ene – Staicu.
Sebiș: Gakos – Goşa, Pîslaru, Dumitrache – Susan, Pintea, Ruţă, Cl. Vereș – Ankomah – Szekely, Enciu.

Recomandările redacției