Dog and Duck

O prietenie inedită între o raţă şi un câine s-a legat iremediabil, în curtea unui medic veterinar arădean. Cea mai afectată de această amiciţie este căţeluşa, care a dat semne de gelozie şi chiar a încercat să gonească răţuşca.

Răţuşca a apărut în grădina medicului de câteva zile. Cel mai probabil pasărea a poposit acolo pentru că proprietarii deţin şi un mic iaz, unde raţa a găsit apă.

„Am observat câinele sărind, nu mi-am dat seama ce face, apoi am văzut că se jucau. Raţa vine dimineaţa şi pleacă seara, când apucă se joacă împreună”, a spus Wili Glaser, medic veterinar şi proprietarul câinelui.

Toto, Ciobănescul de Berna preferă acum să se joace mai degrabă cu răţuşca, decît cu fosta parteneră Doughnuts, cu care convieţuieşte. Caniche-ul a devenit gelos şi chiar a încercat să alunge răţuşca, dar fără succes.

„Raţa tot mergea aşa, de colo colo, câinele venea după ea, alerga, până a venit şi aia mică, tot sărea pe ea, raţa vroia să o muşte pe căţeluşă, începea să deschidă ciocul şi să încerce să o muşte”, a spus fiica medicului veterinar, Astrid Glaser.

„Sunt tot felul de relaţii mai ciudate, dar se leagă prietenii între specii foarte des, oricum e mai rar întâlnită o relaţie între o raţă, care vine de nu ştiu unde şi un câine”, a mai spus Wili Glaser.

După ce se joacă toată ziua în curtea câinelui prieten, spre seară raţa pleacă, deocamdată nimeni nu ştie unde. Cel mai probabil, pasărea ar putea avea un cuib în zonă.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției