mutupitiDeja nu mai este un secret faptul că între Victor Pițurcă și Adrian Mutu a izbucnit un nou conflict la recenta acțiune a Naționalei României. Presa centrală a dezvăluit faptul că „Briliantul” a fost foarte aproape de a fi dat afară de la lot duminica trecută, fapt confirmat și de bunul prieten al atacantului lui Ajaccio.
Adrian Marțian a povestit cum au stat lucrurile la finalul săptămânii trecute, când decarul naționalei a fost convocat mai repede „sub tricolor” decât restul echipei. „Lotul României se reunea luni, la ora 12, iar lui Mutu i s-a spus să vină de sâmbătă seara la Mogoșoaia. Așa, ca să stea două zile singur la hotel ca prostu și să doarmă. În fine. Am avut o întâlnire la București cu niște avocați și n-a ajuns la 22,30, ci la 1,30 noaptea. Duminică dimineața, când am fost și eu la Mogoșoaia cu niște acte, am auzit că Pițurcă s-a supărat și i-a spus să plece că nu are nevoie de el la lot. I-a reproșat faptul că nu avea voie să întârzie, când oricum restul lotului era convocat doar peste două zile. Adi s-a simțit lovit în orgoluiul de bărbat și a vrut să plece. I-am spus și eu să nu se grăbească, să rămână acolo, să vadă care va situația și chiar dacă până la urmă va decide să plece să facă o conferință de presă în care să spună exact ce s-a întâmplat. Nu de alta, dar Pițurcă ar ieșit el în presă și ar fi zis: «Golanu’ de Mutu! Rebelu’! A fugit de la lot». Pițurcă putea spune orice. Până la urmă, tot Pițurcă a simțit că nu e cea bună și a revenit la alte sentimente”, ne-a mărturisit prietenul și partenerul de afaceri al lui Adi Mutu.
Patronul „Bătrânei Doamne” a făcut publice și sfaturile pe care i le-a dat atacantului cu această ocazie. „Tu când vii la echipa națională să ajuți România cu cât poți tu. Tu nu vii să joci fiindcă te cheamă Pițurcă sau Marțian, cauza ta este să faci ceva pentru acest popor. Sau tu nu vii ca să-l întreci pe Hagi în nu știu ce clasament al marcatorilor, că poate mâine vine altul mai bun și oricum te depășește. Foarte bine că este o competiție și din punctul ăsta de vedere, dar scopul tău este să ajuți echipa țării tale să câștige”, a adăugat Marțian.
Totodată, acesta a comentat și lăsarea prietenului său în afara echipei de start în partida din Olanda. „Toată lumea a văzut realitatea, comentez doar pe ceea ce s-a întâmplat. La Budapesta, mi s-a părut că Adi Mutu a făcut un meci bun, sau cel puțin mai bun față de alții. Eu înțeleg să faci anumite chestii din ambiție sau din încăpățânare, dar când ai o responsabilitate atâta de mare, fă ceea ce trebuie. Eu nu zic să joace cu Mutu sau Surdu, sau oricare altul, dar el să joace cu cine trebuie să joace. Eu cred că nu există antrenor pe lumea asta care să nu vadă ceea ce este de văzut. Ce mai poți spune când un jucător care îți dă gol și este printre cei mai buni de pe teren rămâne pe bancă și altul care nu face nimic și mai ratează și niște ocazii de te crucești e din nou în echipă? Explicația că ălălalt aleargă mai bine, e mai rapid, nu ține. Sau mai aud și explicația că e bătrân, nu mai poate. Păi Robben sau Van de Vaart sunt mai tineri? Ai nevoie și de experiență la o echipă națională, că degeaba bagi numai fotbaliști de 21 de ani care fug numai pe lângă minge. Nu faci echipa pentru tine că tu ești Pițurcă și ai ambiții cu unul sau cu altul. Tu faci echipa pentru ca Națio­nala României să câștige. Dar, omul are talente, s-a văzut peste tot asta, inclusiv acasă la el, la Craiova”, mai crede principalul finanțatior al arădenilor.
Adrian Marțian are și o concluzie pentru comportamentul selecționerului: „Pițurcă are conflicte cu Mutu demult, nu de acum. Eu le știu toate, dar nu mă pun să vi declar vouă acum”.

Recomandările redacției