caravana 22

Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 organizează în perioada 28 – 30 mai prima ediție a Caravanei Revistei 22.

Cu această ocazie vor avea loc conferințe și dezbateri despre situația culturii și a presei în România postcomunistă, dar și o proiecție de film documentar „Doi pentru România: Klaus Iohannis și Victor Ponta”, o producție Digi TV 2014, în regia lui Florin Iepan.

Caravana Revistei 22 va prilejui, de asemenea, lansarea la Arad a cărții „Anii romantici” de Gabriela Adameșteanu, apărută în 2014 la editura Polirom.

Sunt invitați Brândușa Armanaca, Alexandru Lăzescu, Andreea Pora, Rodica Palade, Magda Cârneci, Gelu Trandafir, Melania Cincea, Sebastian Lăzăroiu, Sever Voinescu, Liviu Avram, scriitoarea și jurnalista Gabriela Adameșteanu.

În ultima zi a Caravanei Revistei 22 va avea loc un eveniment avându-l ca protagonist pe artistul Dan Perjovschi cu titlul „Zidul de știri”, pentru ca apoi publicul să fie invitat la un dialog între regizorul Stere Gulea și pianstul Dan Grigore, intitulat „Cultura ca un ghimpe”.

„Cu invitarea acestor personalităţi continuăm seria demersurilor concrete pentru menţinerea Aradului într-un circuit al valorilor. Luăm în serios candidatura pentru titlul de capitală europeană a culturii şi clădim, cu fiecare proiect pe care îl gestionăm în numele Asociaţiei sau prin partenerii noştri, cadrul cultural adecvat ambiţiei de a valida Aradul ca oraş cultural important. Ne bucură faptul că nume importante din societatea civilă se alătură demersului nostru şi că în munca pentru această candidatură ni se alătură personalităţi din prim-planul vieţii publice româneşti”, a declarat Andrei Ando, directorul executiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021, inițiatorul proiectului.

Program

Joi, 28 mai

14.00 Sala ”Ferdinand” a Primăriei Deschidere. Salut din partea gazdelor

14.30-16.30 Masă rotundă: Orașul și presa. Cum supraviețuiesc împreună

Participă: Alexandru Lăzescu, Andreea Pora, Rodica Palade, Magda Cârneci, Gelu Trandafir, Melania Cincea și presa locală

Moderator: Brîndușa Armanca (jurnalistă, profesor universitar)

18.00 – Hotel Continental, Sala ”Vasile Goldiș”, et.I , Film: “Doi pentru România:Klaus Iohannis și Victor Ponta”. Regia Florin Iepan,  producție DigiTV 2014

Vineri, 29 mai

12.00 – Universitatea”Aurel Vlaicu”, sala de la Rectorat Revista”22”, 25 de ani în România postcomunistă

Salutul UAV: Prof.univ.Dr.Lizica Mihuț

Participă: Gabriela Adameșteanu (scriitoare, fost red. șef), Rodica Palade (jurnalistă, fost red.șef), Magda Cârneci (scriitoare, președinta GDS)

Moderează:Alexandru Lăzescu (red.șef. Revista”22”)

Lansare carte: Gabriela Adameșteanu, Anii romantici cu stand Polirom

17.30 Hotel Continental, Sala ”Vasile Goldiș”, et.I, Dialogurile revistei 22: Politică pe pâine

Invitați: Sebastian Lăzăroiu (politolog) în dialog cu Liviu Avram (red.șef. adj. Adevărul)

Moderator: Andreea Pora (red.șef.adj.Revista”22”)

Sâmbătă, 30 mai 2015

9.30-11.30 Teatrul Clasic „Ion Slavici”Arad Happening cu Dan Perjovschi: ”Zidul de știri”

11.30-13.00 Teatrul Clasic„Ion Slavici”Arad, Sala Studio – Dialogurile revistei 22: Cultura ca un ghimpe

Invitați: Stere Gulea (regizor) în dialog cu Dan Grigore (pianist,compozitor)

Moderator: Sever Voinescu

 

Recomandările redacției