Festivalul Eco-Construct are loc în zilele de 26 şi 27 septembrie. Plini de entuziasm, elevii doreau să își prezinte workshop-urile. Ei ne-au arătat ce pot să facă, de la produse de patiserie, până la instalații sanitare. Festivalul face parte din activitățile extracurriculare, derulate în cadrul proiectului privind Învațământul Secundar -ROSE.

Deschiderea festivalului s-a făcut cu mare pompă, majoretele liceului și mai multe ansambluri populare au dansat în deschiderea festivalului.

Am fost curioși să aflăm mai multe detalii, așa că am discutat cu cei din conducerea școlii:Școala noastră este pe două domenii, construcții și protecția mediului, de aici și numele Festivalului ECO-CONSTRUCT. La început, elevii au fost puțin reticenți, proiectul începând la 1 octombrie 2018, urmând ca în 30 septembrie 2019 să se termine primul an de proiect. Iniţiativa a pornit de la pregătirea suplimentară pentru examenele de bacalaureat; de fapt acest lucru are la bază Proiectul ROSE. Ne-am gândit că nu ajunge doar să pregătim elevii pentru materiile de bază, ci trebuie și activități extra. Noi vrem ca elevii să se descurce atunci când intră pe piața muncii“, ne-a declarat directoarea liceului, GheorghiţaȚica.

Elevii, împreună cu profesorii de specialitate, au prezentat ce proiecte au. Soluțiile ecologice alternative au fost evidențiate: hârtie reciclată de către elevi, sau chiar mobil

ier recondiționat au fost regăsite în sala de sport a liceului. Nici produsele de patiserie proaspăt scoase din cuptor nu au lipsit, Festivalul ECO-Construct a reușit să îi ajute pe elevi să se integreze în piața muncii și să vadă ce perspective au pe viitor.

 

Recomandările redacției