Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor” va avea loc, sâmbătă, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare

0
121

Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“ va avea loc sâmbătă, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare din Arad. Evenimentul are ca scop promovarea muzicii de fanfară, conform organizatorilor, Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Qult-Ar.  „Evenimentul «Sărbătoarea fanfarelor la Arad» dorește să reînvie o tradiție care, în timp,
s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș. La prima ediție a «Sărbătorii fanfarelor» vor participa Fanfara «Lambert Steiner» din Sântana, Fanfara din Iermata, Fandara bisericii «Renașterea» din municipiul Arad, Fanfara «Fekete Gyémánt» din Pecs (Ungaria) și Fanfara Gimnaziului «Erkel Ferenc» din Gyula”, susțin organizatorii.
Spectacolul va începe la ora 16.00 cu o paradă a fanfarelor prin centrul Aradului, între Palatul Administrativ – Teatrul Clasic „Ioan Slavici“  – strada Mețianu și Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare. Începând cu ora 17.00, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, fanfarele participante vor susține câte un recital. „Proiectul «Sărbătoarea fanfarelor la Arad» este finanțat de Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, prin Programul Proiecte Culturale 2017, sesiunea a II-a și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară”, mai spun organizatorii.                                                  (L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.