Prima etapă a admiterii în licee şi şcoli profesionale şi vocaţionale s-a încheiat; mâine este etapa a doua

0
307

Inspectoratul Şcolar Judeţean anunţă că s-a încheiat prima etapă din procesul de admitere a absolvenţilor clasei a VIII-a în învăţământul liceal, profesional, special şi vocaţional. Admiterea s-a făcut prin repartizarea computerizată a candidaţilor.

Conform comunicatului instituţiei, 2410 proaspăt absolvenţă „de-a opta” au ocupat câte un loc la unul din liceele din județul Arad. Pe lângă aceștia, 414 au fost admiși în învățământul profesional, 13 absolvenţi de etnie romă au fost repartizați pe locuri special alocate, 25 de absolvenţi au intrat în învățământul special, 257 în cel vocațional, iar 11 au rămas nerepartizați.

Pentru elevii care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu, a doua şansă va fi mâine, 21 iulie, în cea de-a doua sesiune a admiterii. Candidaţii au posibilitatea de a consulta pe siteul ISJ şi la avizierele unităţilor şcolare lista celor 390 de locuri rămase neocupate (130 la instituţiile de învăţământ din municipiul Arad și 260 de locuri la cele din județ).

Ultima etapă de admitere pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior primelor etape de admitere se va finaliza pe 5 septembrie 2016, conform calendarului cuprins în anexa 1 la OMECS 5.082/31.08.2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.