radesti Enduro 2013Succesul de care s-a bucurat prima etapă a Campionatului Regional de Motociclism „Cupa Sebiş Enduro Chalange“ Sebiș-Valea Rădeștiului a fost – pe lângă dovada unei bune organizări și dovada faptului că localnicilor le plac aceste întreceri spectaculoase cu atât mai mult cu cât aici s-au mai desfășurat, în anii anteriori, câteva competiții open.
Administrația comunei Almaș, de care aparține satul Rădești a acordat, în limita posibilităților, sprijin pentru această competiție ajunsă de nivel național. „Am alocat prin Hotărâre de Consiliu Local suma de 100 de milioane lei vechi și am mediat spațiul traseului tocmai pentru că am înțeles importanța acestui eveniment sportiv atât de iubit – mai ales de tineri, pentru comuna noastră și pentru locuitorii ei“, ne spunea Teodor Bucureștean, consilierul primarului comunei Almaș.
Câteva aspecte mai deosebite ale competiției le-a subliniat însă inițiatorul, organizatorul și în mare parte sponsorul acestei deosebite competiții, Cătălin Mocuța – ai cărui părinți sunt din zonă. „La startul etapei întâi a Campionatului Regional «Cupa Sebiș Enduro Chalange» cu traseu pe Valea Rădeștiului s-au aliniat 70 de participanți. Asta în condițiile în care tot atunci s-a desfășurat și etapa regională de la Zărnești. La etapa din toamna trecută, de la Sebiș, prin sprijinul total al primarului Gheorghe Feieș, la start au fost 158 de sportivi, pe diferite categorii. Absolut toți concurenții au fost la înălțime: s-au înregistrat timpi excelenți la toate secțiunile; ba, chiar a fost și o premieră. Astfel, tânărul Răzvan Mocuța, deși începător, la numai 16 ani, a reușit obținerea unor timpi de la clasa expert – la ATV, categoria Quad. Ne-a bucurat și numărul deosebit de mare de spectatori prezenți pe tot traseul, semn că acest gen de sport este îndrăgit.“
După ce s-au încheiat toate calculele și s-au tras concluziile, se poate spune pe scurt că ediția din această primăvară a fost un succes; realizat însă cu mari eforturi, organizatorii îndeplinind absolut toate cerințele Federației Române de Motociclism, inclusiv și mai ales cele legate de protecția spectatorilor care au venit în număr neașteptat de mare. Chiar dacă a plouat cu o zi înainte, în ziua desfășurării a fost vreme frumoasă și terenul a fost tocmai bun pentru o astfel de competiție, după cum au precizat organizatorii.

Recomandările redacției