icimLiderul campionatului şi echipa neînvinsă după prima parte a sezonului a cunoscut, în sfârşit, prima înfrângere. A venit chiar în debut de 2014, în fieful principalei contracandidate la titlu, CSU Alba Iulia. Arădencele au capitulat aseară, la capătul unui meci care a contat pentru manşa tur a sferturilor de finală din Cupa României. Chiar şi fără americancele Brown şi Salley, Alba Iulia s-a descurcat bine, iar jucătoarele venite de pe bancă au adus un plus de motivaţie. Încă din debut a ieşit la rampă excelenta Reed, iar trupa lui Araujo era condusă cu 11-4 în minutul 6. Cosby şi Williams au replicat rapid, apropiind Aradul la 15-12, dar sfertul s-a încheiat cu avantaj meritat de partea gazdelor, 20-14.
Victorie meritată a gazdelor
Echipa arădeană a avut puterea să egaleze la 26 în minutul 14, moment după care gazdele s-au dezlănţuit, marcând 13 puncte la rând fără să primească nici unul, 45-35 la pauza mare. Univ. Goldiş ICIM a fost ţinută la distanţă şi în debutul sfertului trei, 53-39 în minutul 27, dar Aradul a avut din nou puterea să revină.
Cu americanca Cosby din nou în zi de graţie, a refăcut serios din handicap, scor 56-51 după 30 de minute. Rhoads şi-a luat rolul în serios, aşezând bine atacurile, în timp ce Williams şi-a reconfirmat statutul de cea mai eficientă jucătoare.
Calificarea se joacă sâmbătă, la Arad
Fetele lui Araujo s-au apropiat la 58-57 în minutul 32 şi 62-60 două minute mai târziu, iar finalul se anunţa dramatic.
Cu o Părău inteligentă în joc, Alba Iulia a negociat mai bine ultimele minute, iar Reed şi Cadjo au revenit în prim-plan, scor final 77-72. Univ.Goldiş ICIM capitulează în cetatea Unirii, dar la felul cum au decurs ostilităţile, rezultatul este bun în perspectiva returului de la Arad, programat sâmbătă de la ora 21.
Formaţii:
CSU Alba Iulia: Părău 14 – Reed 21 (1×3), Cadjo 17 (1×3) – Whittington 10, Toma 8.
Au mai jucat: Uiuiu 7 (1×3), Nagy.
Rezerve: Mandic, Cuzic, Gherman.
Univ.Goldiş ICIM: Rhoads 13 – Brosovszky 5 (1×3), Engelman 5 – Broomfield 8, Williams 20.
Au mai jucat: Cosby 18 (2×3), Milovanovic 3 (1×3), Crăciun.
Rezerve: Mercea, Moraru, Manea, Manta.

Recomandările redacției