Problemele continuă la Cermei, unde echipa locală a pierdut pe teren propriu pentru prima oară în acest sezon de Liga a III-a, 0-1 contra celor de la Dumbrăvița.
Pe un fond de dominare al gazdelor, timișenii au deschis scorul în minutul 30, printr-o execuție superbă. Nanu a prins un șut de la 30 de metri lateral dreapta, mingea a lovit transversala și a ajuns în poartă. Deși au avut mai multe șanse, prin Capătă, Polgar sau Vezan, elevii lui Anca nu au reușit să mai egaleze iar seria bună de „acasă” a „sămădăilor” ia sfârșit.
Înfrângerea îi coboară pe cei de la Cermei până pe locul 10, iar în etapa următoare se vor deplasa la Galda, o altă echipă din partea de jos a clasamentului.
„Alb-roșii” rămân cu regretul unui meci bun, a câtorva situații clare de poartă, dar și cu un posibil „divorț” de antrenorul principal. „Fotbalul e nedrept. Azi am avut două bare și alte ocazii, iar ei au dat ne-au dat un eurogol de la 30 de metri și atât. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, dar ceva probleme avem de discutat cu conducerea despre condițiile de pregătire, dar și despre mine ca antrenor. Trebuie să vedem ce vom face. Rezultatele nu sunt cele pe care ni le-am fi dorit la ce jucători am adus, deși trebuie ținut cont și de factorul omogenitate. Mai avem doar patru-cinci jucători din cei de anul trecut și în unele partide se vede acest lucru”, a spus Radu Anca la finalul disputei cu timișenii.
Dumbrăvița este marea câștigătoare a etapei cu numărul 7, fiind singura dintre formațiile cu pretenții ce au luat toate punctele. „Am avut parte de meci greu, dar ne așteptam la asta. Cunoșteam echipa din Cermei, știam că au jucători de la UTA, un antrenor și o organizare. Tactic, am făcut un joc aproape perfect, nu am luat gol, au avut doar câteva situații, dar am re­zistat. Ne-am apărat pentru că așa am pregătit, ne-am dorit ­siguranță în spate și să ținem mingea la mijloc, pentru a porni apoi pe contraatac. Ne-a ieșit mai ales după ce am marcat acest gol superb. Urmează meciul de acasă cu Crișul, avem patru victorii din tot atâtea posibile la Dumbrăvița. Vrem să continuăm pe aceeași linie, chiar dacă va fi un derby locul 2 cu locul 3, după etapa de azi”, a menționat și Sorin Bălu, „principalul” nou-promovatei din județul vecin.
Formații:
Cermei: Gârlea – Polgar (Mihuța 80), Varga, Nistor, Sabău (Vlad 57) – Mager (Rogojan 65), Vezan, Tănase, Deta – Matiș (Prună 73), Capătă.
Dumbrăvița: R. Miklos – Udrea (Jinga 89), Telescu, Podină, Liuba – Centea (Soare 41), Stancu – Briciu, Nanu (Ștefan 59), Silaghi – Centea.
Arbitri: Alexandru Șuvar
(Sibiu) – Marius Duță (Avrig – Sibiu), Elena Mazilu (Cluj).
Observatori FRF: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), Viorel Vancea (Oradea)

Recomandările redacției