copil-pirosÎndepărtat de marile promisiuni create în jurul lui pe când era junior, Dumitru Copil are șansa relansării carierei. Unul din cei mai tehnici fotbaliști apăruți în ultimii ani în fotbalul arădean a semnat cu Șoimii Pîncota, singura echipă arădeană din competițiile organizate de FRF care se poate lăuda cu o organizare bună în aceste vremuri. „Eu zic că va da randament, am mare încredere în el”, a mărturisit Pavel Piroș, președintele Șoimilor.
Dumitru Copil (22 de ani) a crescut la Atletico Arad, iar la 16 ani era protagonistul unei mișcări de senzație, devenind atunci jucătorul scoțienilor de la Hearts of Midlothian. Arădeanul nu s-a adaptat acolo, iar de-atunci cariera lui a cunoscut un drum descendent. Răscumpărat de Sandu Ion, a fost împrumutat, pe rând, la UTA sau FC Bihor, însă fără a se realiza pe măsura uriașului talent. În prima parte a sezonului a fost jucătorului Jiului Petroșani, de care s-a despărțit de ceva timp.
La Pâncota se vorbește serios cu privire la achiziții: „Suntem în tratative avansate și probabil pe miercuri semnăm cu un jucător de la FC Bihor. Mai discutăm cu încă doi jucători, unul de liga I și unul de liga II, trecut și el pe prima scenă”, a completat Piroș.
Se cunosc deja și primele nume care se vor despărți de trupa Șoimilor. „I s-a găsit o echipă de ligă inferioară în Germania lui Dacian Cozea și vor mai pleca Ruja Cosmin și Claudiu Borteș. Semne de întrebare mai sunt la Florin Rus, care nu a prea confirmat”, a încheiat președintele Șoimilor.
„E timpul lui”
Antrenorul Dan Cuedan a fost pe linie cu Piroș în ceea ce privește încredrea acordată lui Dumitru Copil. „Dacă nu credeam în el, nu era adus la noi. Cel mai important e ca el să creadă că va confirma, nu noi, viitorul e al lui. E cert că e talentat și că știe fotbal. Toate lucrurile care au fost spuse pe seama neseriozității lui ar trebui să-l facă să-și do­rească să ajungă unde a fost cel puțin o dată. Ar fi un om câștigat pentru fotbal, pentru viața lui, pentru familia și pentru viitorul lui. Ar bucura pe toată lumea foarte mult. Noi l-am luat, acum e rândul lui, depinde de el foarte mult”, a punctat tehnicianul.
Altfel, Șoimii Pâncota a stabilit primele mișcări cu privire la reunirea echipei. „Pe 21 ianuarie ne întâlnim, fiecare jucător va primi un program individual, apoi ne întâlnim în echipă pe 1 februarie. Primul joc amical îl disputăm la Pecica, o săptămână mai târziu”, a adăugat Dan Cuedan.

Recomandările redacției