Prima mașină zburătoare, fabricată de japonezi, a fost testată cu succes

0
351

Mașinile zburătoare sunt tot mai aproape de a deveni rea­litate, iar japonezii sunt cei care vor să spargă gheaţa. Au finalizat deja cu succes un prim zbor test şi mizează pe comercializarea primelor vehicule peste 3 ani.
Aceasta este maşina zburătoare pe care mizează japonezii. În timpul testării s-a ridicat de la sol la o înălţime de doi metri și s-a deplasat fără probleme timp de patru minute. Vehiculul poate transporta însă un singur pasager. Deocamdată, poate zbura maximum 10 minute, dar compania producătoare dorește extinderea duratei până la o jumătate de oră.
Tomohiro Fukuzawa, președinte SkyDrive Inc: „În caz de avarie, mașina va continua să zboare chiar și cu o elice (din patru) sau dacă un motor în­ce­tează să mai funcționeze. Mai mult, chiar dacă vehiculul se prăbușește, este proiectat să absoarbă șocul, deci nu va provoca leziuni foarte grave pasagerului”.
Potrivit dezvoltatorilor, cu ajutorul acestei mașini revoluţionare se pot evita atât blocajele din aeroporturi, cât și cele din trafic. În plus, se poate interveni mai uşor în zonele de calamitate. Cu toate acestea, comercializarea implică provocări importante cărora constructorul trebuie să le facă față, de la dimensiunile bateriilor, până la controlul traficului aerian.
„Caracteristica unică a mașinii noastre este dimensiunea mică pe care o are. Poate decola dintr-un loc mic, cum ar fi acoperişul unui butic. Ne propunem ca pe viitor oamenii să poată zbura cu astfel de maşini zilnic”, adaugă Tomohiro Fukuzawa.
Proiectul a început în 2012 şi este finanţat de companiile Toyota, Panasonic şi Bandai Namco. Mai sunt şi alte companii care lucrează la omologarea maşinilor zburătoare, dar japonezii sunt cu un pas înaintea acestora. Maşinile lor sunt mici, pot decola într-un spaţiu mic, ca de exemplu acoperişul unui bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.