Prima piesă de operă despre traficul de persoane s-a desfăşurat la iniţiativa Pro Prietenia Arad

0
205

piesaPrima piesă de operă despre victimele traficului de persoane a fost prezentată ieri, în premieră în România, la iniţiativa unei fundaţii arădene. Până acum, nicio operă  nu a tratat un astfel de subiect de interes internaţional.
Proiectul a fost concretizat de Fundația Pro Prietenia Arad, în parteneriat cu Friendship Foundation UK – România, Universitatea de Vest – Facultatea de Muzică, Timișoara; Agenția Națio­nală Împotriva Traficului de Persoane, Primăria Timișoara, Filarmonica Banatul Timișoara și Primăria Arad. Piesa de operă, intitulată Anya 17, de Adam Gorb s-a desfăşurat ieri, pe scena Sălii Capitol din Timișoara.
Opera dedicată victimelor trafi­cului de persoane este prezentată în premieră în România. Aceasta transpune povestea unei adolescente din estul Europei care cade victimă a unei rețele de traficanți de fete din Occident. Evenimentul are loc în ca­drul celei de-a treia ediții a Simpo­zi­onul Internațional „Traficul de per­soane –  O abordare multidisciplinară”, organizat în această săptămână la Arad, de către Fundația Pro Prietenia, în parteneriat cu Pointman Leadership Institute, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul regional Timișoara și Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.