Pentru tineri au început primele examene din viață, absolvenții clasei a VIII-a având luni, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020).Un număr de 3.590 de candidați din județul nostru au fost înscriși, iar la examen s-au prezentat 3276 de candidați. Un număr de 314 elevi nu s-au prezentat la proba și au pierdut examenul din start.

S-au respectat măsurile de siguranță împotriva extinderii covid și niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Un candidat este în izolare la domiciliu, acesta va susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Viitorii boboci, desigur, cei care promovează cu brio primul examn al vieții, vor avea o următoare probă miercuri. Pe 17 iunie vor da examen la matematică. Ultima probă, la limba și literatura maternă va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

La nivel național, peste 170.000 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)

Recomandările redacției