clm

Primăria Arad va repara o clădire în care va funcționa o grădiniță, iar în această primăvara va începe reabilitarea mai multor drumuri din oraș, banii necesari fiind alocați printr-o rectificare bugetară aprobată, joi, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal.

După analiza financiară la finalul primului trimestru al anului bugetar, Primăria a propus Consiliului Local o rectificare a bugetului municipiului.

Astfel, la capitolul învățământ s-au alocat 450.000 lei pentru reparația imobilului fostei școli de pe str. Spartacus (cartier Mureșel) în vederea mutării grădiniței PN 26, care în prezent funcționează într-o clădire aflată în proprietate privată, cu chirie. De asemenea, alte două grădinițe din municipiu, PS2 și PP 17, vor beneficia de dotare cu echipamente noi de bucătărie, pentru care s-au alocat 57.000 lei.

Cu ocazia rectificării a fost introdusă în buget și suma de 87.000 lei pentru Grupul Școlar Industrial “Aurel Vlaicu”, reprezentând valoarea sponsorizării acordate unității de învățământ de SC Astra Rail Industries, pentru dotarea atelierelor-școală de sudură și operator mașini numerice.

De asemenea, în această primăvară, vor începe lucrările de reabilitare a străzilor cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (printre care Constituției, Hunedoarei, Titulescu, Pădurii, 6 Vânători, Ștefan Augustin Doinaș, etc), dar Ministerul Dezvoltării a alocat Aradului doar 400.000 lei din cofinanțarea de 33 de milioane lei, la care s-a angajat în prin contract cu municipiul Arad.

Suma de 400.000 lei a fost cuprinsă în buget cu ocazia rectificării bugetare.

Prin rectificarea bugetară s-au alocat fonduri (10.000 lei) pentru elaborarea documentațiilor tehnice în vederea reabilitării clădirii de pe Bulevardul Revoluției nr. 50, care aparține municipalității.

Totodată, în urma amendamentelor propuse de unii consilieri locali s-au alocat 8.000 de lei pentru reparaţia instalaţiei electrice la sala Regina Maria, 12.000 de lei pentru reparaţii la un bloc de pe strada Tarafului, 15.000 de lei pentru elaborarea releveelor Bisericii Franciscane din Cetatea Aradului.

Centrul Municipal de Cultură Arad, Filarmonica de Stat Arad şi Teatrul Clasic “Ioan Slavici”Arad au primit câte 120.000 de lei fiecare pentru derularea unor proiecte.

Pe lângă rectificarea bugetară, consilierii locali au mai aprobat alte 15 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare.

 

Recomandările redacției