Prima rectificare bugetară pe anul 2015

0
237

rectificareDupă analiza financiară la finalul primului trimestru al anului bugetar, Primăria Municipiului Arad va propune Consiliului Local o rectificare a bugetului Municipiului la începutul lunii aprilie.
Astfel, la capitolul învățământ se vor aloca 450.000 lei pentru reparația imobilului fostei școli de pe strada Spartacus (Cartier Mureșel) în vederea mutării grădiniței PN26, care în prezent funcționează într-o clădire aflată în proprietate privată, cu chirie.  De asemenea alte două grădinițe din municipiu, PS2 și PP 17, vor beneficia de dotare cu echipamente noi de bucătărie, pentru care se vor aloca 57.000 lei. Cu ocazia rectificării bugetare va fi introdusă în buget și suma de 87.000 lei pentru Grupul Școlar Industrial Aurel Vlaicu, reprezentând valoarea sponsorizării acordate unității de învățământ de către SC Astra Rail Industries pentru dotarea atelierelor-școală de sudură și operator mașini numerice.
Primăria va începe în această primăvară lucrările de reabilitare a străzilor cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (printre care Constituției, Hunedoarei, Titu­lescu, Pădurii, 6 Vânători, Ștefan Augustin Doinaș, etc), dar Ministerul Dezvoltării a alocat Aradului doar 400.000 lei din cofinanțarea de 33 de  milioane de lei la care s-a angajat în prin contract  cu Municipiul Arad. Suma de 400.000 lei va fi cuprinsă în buget cu ocazia rectificării bugetare.
Prin rectificarea bugetară se vor aloca de asemenea fonduri (10.000 lei) pentru elaborarea documentațiilor tehnice în ve­derea reabilitării clădirii de pe Bulevardul Revoluției nr.50, care aparține municipali­tății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.