Prima reprezentativă a României va juca ofensiv în următoarele meciuri

0
266

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, selecționerul echipei naţionale de fotbal, Mirel Rădoi, a declarat că echipa națională continuă să joace ofensiv, în ciuda înfrângerilor din ultimele partide. El a precizat că nimeni nu asigură puncte sau calificarea României în Liga Națiunilor dacă aceștia vor juca defensiv.
„Nu ne asigură nimeni punct, puncte sau calificări în Liga Naţiunilor dacă vom juca mai defensiv. Deci principiile de joc vor rămâne indiferent de numele jucătorilor aflaţi în teren, indiferent de sistemul de joc. E clar că indiferent de rezultatele de la meciurile precedente trebuie să avem o atmosferă bună pentru ca lucrurile bune să iasă în relief. Înainte de toate cred că lumea se uită la rezultate, şi aici avem o mare problemă. Noi încercăm să scoatem din orice lucru negativ o părticică, fie ea cât de mică, dar să fie pozitivă, pentru că de aici putem cons­- trui. Le-am spus jucătorilor lucrurile negative, unde s-a greşit, dar sunt de fiecare dată lucruri pozitive pe care trebuie să le prezentăm“, a spus selec­țio­nerul primei reprezentative.
În meciul amical ce va avea loc în această seară cu Belarus vor intra jucătorii care sunt mai odihniţi, susţine Rădoi. „Nu e o repetiţie, chiar dacă e un amical. Pentru noi contează atitudinea, dar şi rezultatul, pentru că noi la meci trebuie să aplicăm ceea ce antrenăm. Trebuie să rămânem cu aceleaşi principii, cu presing şi posesie, atât cât ne va permite şi adversarul. Vom vedea în acest meci jucători care au evoluat la club vineri sau sâmbătă, deci care au avut mai mult timp de recuperare. Pentru că dacă vrem posesie şi presing atunci e clar că vom risipi multă energie. Şi va fi dificil pentru cei care au jucat de exemplu luni, să intre iar în teren miercuri“, a menţionat el.
„Sunt de acord că poate nu trebuia disputat acest amical, aşa cum a zis nea Mircea Lucescu, dar nu noi decidem, decid ei (n.r. – FIFA şi UEFA), pentru că e un număr fix de meciuri pe care trebuie să îl ai la sfârşitul anului. Ei cer un minim de 10 partide. Nu poţi să refuzi un amical şi de multe ori nici adversarul“, a adăugat Rădoi.
Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Belarusului, într-o partidă amicală, azi, 11 noiembrie, de la ora 19:00, pe Stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.