Prima săptămână din „Luna plină de teatru” – cinci spectacole jucate cu casa închisă

0
178

lunaDestinaţia principală a arădenilor se dovedeşte a fi, în această perioadă, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” unde, începând cu primul spectacol al „Lunii pline de teatru”, sălile au fost, de fiecare dată, pline până la refuz.

După „A douăsprezecea noapte”, „Domnişoara Nastasia” şi „Sorry”, duminică s-au deschis larg, în cursul zilei, uşile ambelor săli de spectacol, spectatorii având astfel ocazia de a-i aplauda la scenă deschisă pe actorii din „Cei mari, cei mici”, regizat de actorul Ioan Peter Pit, şi pe cei care au preluat apoi ştafeta, în sala mare, cu „Căsătoria” după Gogol, în regia lui Laurian Oniga.

„Publicul nostru merită tot ce e mai bun, de aceea, am venit în întampinarea dorinţei lui şi am oferit două spectacole, unul la ora 16, iar celălalt la ora 19. A fost o zi magică, un tur de forţă pentru actori şi personalul tehnic, iar eforturile ne-au fost răsplătite din plin: sălile au fost luate cu asalt şi spectacolele s-au jucat cu casa închisă.”, declară managerul teatrului arădean, Bogdan Costea.

„Luna plină de teatru”, eveniment organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” pentru al doilea an consecutiv, se va încheia abia pe 6 februarie 2014, iar săli pline se anunţă şi la restul spectacolelor, motiv pentru care spectatorii sunt invitaţi să îşi achiziţioneze din timp bilete. „Oferta este irezistibilă: spectacolele sunt unul si unul, iar biletul are preţul unic de 5 lei.», plusează Mihaela Balint, responsabil P.R..

Agentia teatrului este deschisă zilnic, de marţi până vineri, între orele 10-14, şi 17-19, iar sâmbătă şi duminică, de la ora 10 la 12 şi de la ora 17 la 19.

Primul spectacol programat pentru această săptămână este „Zero” după „Însemnările unui nebun” de Gogol, un spectacol de Sorin Calotă (marti, 14 ianuarie, de la ora 19, Drama’s Club).

Joi, 16 ianuarie, de la ora 17, la sala Studio va fi susţinut spectacolul „Tăietura” de Mark Ravenhill, în regia lui Alexandru Mihăescu. Acesta a fost nominalizat la trei categorii la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea : „Cel mai bun actor” -Richard Balint, în rolul Paul, „Cea mai bună scenografie” şi „Cea mai bună regie”. Juriul festivalului a decis atunci ca premiul pentru „cea mai bună scenografie” să fie atribuit Alinei Herescu pentru decorurile şi costumele create.

Sâmbătă, în 18 ianuarie, de la ora 19, la sala Studio se va juca „Minotaurul” de M.Black, în regia lui Ştefan Iordănescu, iar duminică, 19 ianuarie, de la ora 17, puteţi viziona „Domnişoara Nastasia” de G. M. Zamfirescu, regizat de Laurian Oniga.

(G.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.