Așa cum cei mai informați dintre suporterii Bătrânei Doamne știu, începând cu acest an clubul UTA are și echipă feminină înscrisă în competițiile de senioare. Fiind vorba despre primul an de activitate, echipa a început din cel de-al treilea eșalon valoric. Nucleul echipei este format din jucătoare care au activat până acum la grupele de junioare, la care s-au mai adăugat câteva nume cu experiență, cel mai important dintre ele fiind cel al portăriței Valentina Calalb care este și antrenoarea echipei.

Începutul n-a fost unul fericit, roș-albele pierzând în Bănie în prima etapă a campionatului, 0-3 în fața celor de la FC U. Craiova 1948. Peste câteva zile însă aceleași echipe s-au înfruntat în primul tur al Cupei României, deznodământul fiind radical schimbat, echipa noastră impunându-se cu un scor fluviu: 9-1!

Trendul pozitiv a continuat și în această dimineață, pe stadionul Motorul, când UTA a primit vizita fetelor de la Petrolul. Meciul a avut practic o singură direcție, spre poarta oaspetelor. Am văzut în jocul fetelor pregătite de Valentina Calalb, multă determinare dar și știință a jocului. Sigur, ritmul, intensitatea și uneori execuțiile trădează nivelul încă incipient, dar, spre deosebire de adversara sa, UTA a arătat ca o echipă lucrată, cu așezare și mișcare interesantă în teren, cu scheme și trasee de joc, lucru mai mult decât lăudabil.

Scorul a fost deschis de Estera Prunar în minutul 9. La pauză a fost deja 2-0, Andrada Jarnea fiind cea care a majorat diferența. Mariana Mihuțiu și Cristina Cladovan au marcat și ele după pauză însă scorul putea fi chiar mai mare, fetele îmbrăcate în roșu ratând și alte ocazii, printre care un penalty.

UTA a evoluat în următoarea componență: Valentina Calalb – Cristina Cladovan, Marina Dreucean, Naomi Pocean (46. Giulia Picu), Larisa Pocean – Casiana Roz, Mariana Mihițiu, Laura Mihăieș, Estera Prunar (65. Cristiana Barz) – Irina Bodnar (75. Anamaria Covaciu), Andrada Jarnea (77. Raysa Nuhaiu). Antrenori: Valentina Calalb, Daniel Mărcuș

Seria 1 a Ligii 3, din care face parte UTA are în componență 5 echipe. În celălalt meci al etapei, un adevărat derby al Craiovei, CS Universitatea a învins cu 8-2 pe U. Craiova 1948. Poli Timișoara 2 a stat, așa cum o va face și echipa noastră etapa viitoare. Următorul meci va avea loc pe 23 octombrie, când roș-albele se vor deplasa la Timișoara pentru meciul cu echipa secundă a marii rivale, Poli.

Recomandările redacției