Prima zi de Gaudeamus. Cel mai mare târg de carte din România şi-a deschis porţile

0
325

Cel mai mare târg de carte din România, Gaudeamus, şi-a deschis porţile. Peste 400 de edituri, româneşti şi străine, sunt prezente la eveniment. Iar reducerile sunt pe măsură: până la 80%. Organizatorii estimează că, în cele cinci zile de târg, vor avea 100.000 de vizitatori.

Potrivit Digi24, noul ministru al Culturii a deschis a 22-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus cu un moment de solidaritate prin cultură. Câteva secunde de linişte, ca omagiu pentru victimele incedului din clubul Colectiv şi ale atentatelor teroriste de la Paris.

„Ministerul încearcă să faciliteze viaţa creatorilor, pentru că ei sunt izvorul de resurse al naţiunii, de la ei vine creativitatea, pe ei trebuie să îi ajutăm. Ei sunt cei care au materia pe care industria editorială în general o promovează şi o vinde”, a spus Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii.

Ca în fiecare an, Gaudeamus vine cu sute de lansări şi evenimente, dar şi cu reduceri. Sunt cărţi care costă doar cinci lei sau volume noi cu reduceri substanţiale.

„Aceasta este particularitatea acestui târg de carte, cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din această zonă a Europei, faptul că are oferte pentru toată lumea”, a spus Oltea Şerban-Pârâu, organizatorul târgului de carte.

„Avem o reducere de 25%, inclusiv la cele mai noi titluri şi la cele la care au ieşit din tipar ieri sau alaltăieri, şi 40% la pachete”, a spus Alexandra Florescu, reprezentantul unei edituri.

Noutatea acestui an o reprezintă zonă rezervată inovaţiilor tehnice şi cea în care se face o istorie a învăţământului românesc, începând cu 1831.

„Vizitatorii vor avea prilejul să vadă fotografii ale profesorilor şi elevilor de altădată, certificate de premiere, de absolvire, foarte multe manuale şcolare, carnete de note şi mai mult o sală de clasă reconstituită după modelul unei săli de clasă din secolul al XIX-lea”, a spus Luminiţa Anghelescu, expozant.

Preţul unui bilet de intrare la Gaudeamus costă cinci lei, iar un abonament valabil în toate zilele târgului costă 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.