Prima zi de primăvară, cu tarabele pline de flori și mărțișoare

0
429

De un an de zile, acest virus perfid ne-a luat multe. Ne-a luat îmbrățisările, sărbătorile împreună cu cei dragi, vacanțele, socializarea și multe alte plăceri la care, până la apariția pandemiei, nu ne-am gândit, cum ne-ar fi fără ele. Ei bine, se pare că nu a putut să ne ia chiar totul.  A mai rămas ,,mărțișorul”, această bucurie simplă care vestește, în fiecare an, primăvara. Chiar dacă, nu ne-am putut bucura de un târg de Crăciun, ne putem bucura privirea și sufletul de aceste mici simboluri ale primăverii.

Orașul e plin de mărțișoare și flori ce ne încântă privirea. Fie că primim, fie că dăruim ,,mărțișoarele”, ne bucură în fiecare primăvară. Și ar fi fost mare păcat, să ne fie luată această tradiție.

Mărțisorul, eterna împletire a două fire, alb și roșu, care, se spune, că  aduc bucurie, noroc, sănătate celui care il poartă. Bucuria venirii primăverii, a renașterii naturii, a frumuseții nu ne poate fi luată de un virus perfid. Acum, mai mult ca niciodată, putem să oferim sau să primim aceste mărțișoare. În acest an, arădenii se pot bucura de aceste simboluri ale primăverii, fie că le dăruiesc, fie că le primesc. Tarabele din oraș au mărțișoare pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Un mărțișor nu costă mult, dar dăruieste mult. Dăruiește zâmbete și bucurie.  Fie că sunt lucrate manual, fie că sunt făcute pe scară largă într-o fabrică, simbolul este același: renașterea. Mărțișorul se poartă toată luna, după care se leagă de creanga unui pom fructifer, spre a aduce belsug.

Așa că, dăruiți, dragii mei, aceste minunate mărțișoare, care se găsesc la tot pasul în orașul nostru, și bucurați-vă de venirea primăverii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.