Elevii alaturi de o parte dintre profesorii lor, la Festivitatea de Deschidere a noului an scolar la Liceul Sever Bocu din Lipo Poarta Liceului Sever Bocu sa deschis pentru noul an scolar 2013-2014Şi în acest an, la fel ca de fiecare dată, anotimpul preferat al tuturor, dar mai ales al copiilor, vara, a trecut probabil mult prea repede, acest lucru fiind simţit mai ales de elevi, care, indiferent de vârstă au ajuns la finalul vacanţei de vară.
Bineînţeles că toamna şi-a intrat deja în atribuţii şi odată cu ea a venit şi rândul şcolilor şi grădiniţelor să-şi deschidă por­ţile. Astfel că, luni, 16 septembrie, copiilor le-a venit rândul să se îndrepte din nou spre şcoală, începând astfel un nou an şco­lar pentru ei, o nouă filă în educaţia lor.
Nostalgia vacanţei şi emoţia unui nou început, care poate fi citită pe chipurile levilor în prima zi de şcoală, şi-au făcut simţită prezenţa şi la Liceul « Sever Bocu » din Lipova, unde a sunat clopoţelul anului şcolar 2013-2014 pentru toţi elevii care învaţă aici.
Cu bucurie şi speranţa unui an cu rezultate bune şi foarte bune, profesorii şi-au aşteptat elevii într-o şcoală curată pregătită pentru a-şi desfăşura activitatea.
Pentru a se ajunge însă la aceste rezultate frumoase, vacanţa de vară a însemnat o activitate intensă pentru perso­­- nalul muncitor al şcolii, care a efectuat activităţi de igienizare a sălilor pentru elevii claselor a-IX-a şi o diversitate de alte activităţi, toate pentru ca noul an şcolar să decurgă în cele mai bune con­diţii. S-au efectuat lucrări de reparaţii în interior, s-au reabilitat biblioteca şcolară, cantina şcolară, cabinetul de informatică, sălile de clasă  şi s-au făcut reparaţii la încălzirea centrală cu finanţare de la bugetul local, surse extrabugetare şi fondul de părinţi.
Doamna director, Oviduţa Berindei, a fost prezentă ca de fiecare dată în organizarea tutror acestor activităţi, la fel cum a fost prezentă şi la Festivitatea de deschidere care a avut loc luni, 16 septembrie în cadrul Liceului Sever Bocu din Lipova.
Cuvintele doamnei director pentru acest început de an şcolar: „În acest an şcolar ne propunem să imbunătăţim calitatea procesului de învăţământ să diversificăm activitatea extracurrriculară printr-un număr mai mare de proiecte educaţionale în care să implicăm mai mulţi elevi şi părinţi având ca scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea personalităţii elevilor şi implicare în viaţa comunităţii. În dorinţa unei colaborări mai strânse cu părinţii elevilor noştri se vor desfăşura activităţi la care vor fi invitaţi atât părinţii elevilor noştri cât şi cei care vor să ne cunoască şcoala. Mult succes profesorilor şi elevilor în noul an şcolar!”

Recomandările redacției