Primăria a angajat o firmă din Giurgiu pentru amenajarea gazonului de pe „Francisc Neuman”, lucrările ar putea începe peste câteva zile

0
550

Așa cum a declarat public în urmă cu câteva luni de zile, Gheorghe Falcă și instituția pe care o reprezintă, au pornit pe cont propriu procedura de amenajare a gazonului de pe noua arenă „Francisc Neuman”. Cele 2,5 milioane de euro de la Compania Națională de Investiții pentru această „operațiune”, plus o parte a nocturnei, nu au mai sosit, astfel că Primăria a confirmat prin comunicatul de mai jos angajarea din banii arădenilor a unei societăți comerciale pentru partea de gazon:
„Lucrările de amenajarea ga­zonului, a instalaţiei de încălzire şi a celei de irigare la stadionul Municipal „Francisc Neumann” ar putea începe săptămâna vii­toare.
Primăria municipiului Arad a semnat contractul cu firma SC RULOURI DE GAZON SRL din judeţul Giurgiu, operatorul economic fiind desemnat câştigător întrucât a îndeplinit cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut.
Suprafața totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp, aceasta fiind împărțită în două zone distincte: spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală acoperită cu gazon artificial de 1.529 mp. În plus,vor fi amenajate şi spațiile tehnice aferente terenului de joc, respectiv su­prafață tehnică pentru încălzirea jucătorilor și spațiu tehnic ce găzduiește dotările necesare sistemelor de irigare, încălzire și drenaj implementate sub terenul de joc.
Amenajarea gazonului de pe noul stadion UTA, realizarea instalaţiei de încălzire şi a instalaţiei de irigare au fost asumate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), alături de montarea instalaţiei de nocturnă. În toamna anului 2016, CNI s-a angajat la o co-finanţare de 2,5 milioane de euro pentru aceste lucrări.
„Deoarece cele 2,5 milioane de euro de la Guvernul României pentru gazonul Stadionului Francisc Neuman nu au mai venit, am fost obligați să licităm lucrarea din banii arădenilor. Am semnat contractul de execuție și împreună cu firma câștigătoare am fost la stadion pentru a preda amplasamentul, astfel încât în cursul săptămânii viitoare să se poată apuca de lucru. Păcat că am pierdut aproape 2 ani pe promisiunea Guvernului…”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.
Valoarea totală a contractului este de 3.145.368 lei şi are o durată de 4 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Garanția oferită lucrărilor este de doi ani de la data procesului verbal de recepție.
În urma acestei investiţii stadionul Municipal «Francisc Neumann» va putea găzdui compe­- tiții de fotbal din divizia A și meciuri internaționale, conform standardelor emise de FIFA, UEFA și FRF”.
Per ansamblu, vorbim despre un buletin informativ al Primăriei, dar în declarație lui Bibarț se „ascunde” și un mare neadevăr, cu iz de ipocrizie. Cum adică păcat că „am pierdut 2 ani pe promisiunea Guvernului?” A promis cumva Executivul să stea cu bățul după muncitorii de la Teh­nodomus care au tras chiulul ani de-a rândul, câte trei-patru pe un șantier de 80-100? Doar gazonul și partea de nocturnă îi mai lipsește arenei „Francisc Neuman”, căci altfel totul e gata deja. Dar viceprimarul, ca și ceilalți acoliți ai lui Falcă, trebuie să exploateze mereu partea politică a lucrurilor și poate le și merge cu cine nu s-a născut ieri.
După cum era de așteptat, subiectul legat de pierderea finanțării din bani guvernamentali a părții de gazon și nocturnă de la noua arenă „Francisc Neuman” a stârnit contre politice între cele două tabere politice, ce se dușmănesc și la nivel național. Nici la Arad, beligeranții nu sunt mai breji, în sensul că aruncă pisica moartă unul în curtea altuia, iar realitatea din teren este dezastruoasă. Orașul nostru este pe cale de a intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai mic stadion construit (circa 12.500 de locuri) în cel mai lung timp posibil. După inaugurarea la mișto a suporterilor, survenită pe 22 mai, autoritățile locale au stabilit ca viitor termen de finalizare 23 noiembrie, dar, la cum se prezintă situația la fața locului, fanii pot organiza de pe acum o nouă tăiere de panglică la… caterincă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.