parcuri prima Reprezentanţii asociaţiei Arad kilometrul 0 au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, cazul unei societăţi comer­ciale care e abonată serios la banii publici ai municipalităţii. Este vorba despre o firmă din oraşul Sebiş – SC Paniprod H@R SRL, al cărei asociat unic este Ioan Pavel Rus. Contractele obţinuite cu municipalitatea vizează reparaţii şi întreţinere locuri de joacă şi mobilier urban. Societatea comercială a fost înființată din data de 28 iunie 1994 şi avea adresa în localitatea Cărand. În anul 2011 își modifică sediul social și unele puncte de lucru în localitatea Sebiș. „Ascensiunea fulminantă a acestei firme începe în 2007, când câştigă o licitaţie publică cu trei participanţi, licitând mult sub preţul estimat. Ulterior firma contracte suplimentare, tocmai în baza faptului că avea deja contract cu Primăria Arad. În urma licitaţiei deschise, firma obţine în mai 2007 suma de 200.000 de lei, iar un an mai târziu, prin negociere fără anunţ de participare mai primeşte un contract de 671.903 lei”, spune Dan Ciucuriţă, preşedintele asociaţiei Arad kilometrul 0.
O a doua licitaţie deschisă la care această societate participă este în anul 2010, când este singurul participant şi obţine 314.336 de lei de la primărie. În cazul acestei licitaţii, spune Dan Ciucuriţă, cond­i­ţiile impuse de către primărie sunt mai puţin permisive pentru alte firme, care în acest fel nu participă la licitaţie. „S-a impus în caietul de sarcini ca firma care doreşte să participe la acestă licitaţie să aibă servicii similare executate şi sume de peste 500.000 de lei primită pentru asemenea servicii. Păi dacă Primăria Arad îi dă un contract în 2007, acum poate impune nişte condiţii pe care SC Paniprod H@R SRL să le poată înde­plini, dar care să alunge alţi participanţi la licitaţie”, mai explică Dan Ciucuriţă.
În baza contractului câştigat de firmă în aprilie 2010, în următorii doi ani mai apar nişte contracte suplimentare, în nu­măr de cinci. parcuriPrimul în 17 ianuarie 2011 în valoare de 141.129, al doilea în 30 martie 2011 de 665.322, al treilea în 7 februarie 2012 în valoare de 266.129, al patrulea în 21 mai 2012 de 540.322 şi ultimul  în 19 decembrie anul trecut de 241.935.
În total, în cei aproximativ cinci ani de zile, firma SC Paniprod H@R SRL înca­sează de la primăria condusă de Gheorghe Falcă nu mai puţin de 4.200.000 de lei, deci peste un milion de euro.
Problemele apar atunci când vedem care este starea de fapt a locurilor de joacă de a cărui întreţinere ar fi trebuit să se ocupe această societate. Reprezentanţii asociaţiei Arad kilometrul 0 au prezentat în cadrul coferinţei de presă un filmuleţ rea­lizat în Parcul Copiilor, în Parcul Eminescu sau în alte parcuri din cartierele municipiu­lui, în care apar bănci distruse, nevopsite, sau coşuri de gunoi rupte. Toate acestea trebuiau aşadar întreţinute în aceşti cinci ani de către societatea din Sebiş, însă realitatea de la faţa locului arată contrariul.
Din anul 2010, în schemă intră şi SC TOP SA, societate subordonată Primăriei Arad care gestionează pieţele din municipiu. Ei bine, firma SC Paniprod H@R SRL se lipeşte şi aici de un contract, în urma externalizării serviciilor de salubrizare. În trei ani de zile, firma abonată la banii publici primeşte de la SC TOP SA suma de 7,5 mi­li­arde de lei vechi.
Lucrurile nu se opresc însă aici, ci în afara sumelor arătate mai sus, societatea din Sebiş mai primeşte 1,2 milioane de lei tot de la Primăria Arad pentru achiziţia şi montarea unor bănci şi coşuri stradale, dar şi pentru achiziţia şi montarea unor echipamente de joacă. În plus, pentru montarea şi demontarea unor platforme modulare şi căsuţe din lemn, firma mai primeşte 352.000 de lei, dar şi 25.000 de lei pentru achiziţionarea plăcuţelor indicatoatre cu numele unor străzi.
În total, din anul 2007, până în prezent, societatea SC Paniprod H@R SRL – a încasat 6.527.000, adică peste 65 de mi­liarde de lei vechi, sau mai bine zis peste 1,5 milioane de euro.

  • Nel... spune:

    Cine face pariu cu mine ca Falca si Iotcu vor afirma cu seninatate mincinoasa ca nici nu il cunosc pe patronul vesnic cistigator al licitatiilor? De serviciile de salubritate obtinute de la primarii nu se aminteste nimic? Sa vezi si sa nu crezi ce sume s-au vehiculat!!! Oare cine o sa plateasca pentru atitea mirsavii facute din banii publici?????

  • euuu spune:

    normal ca nu il vor cunoaste!!!!!!!!vom plati tot noi PROSTII hotiile lor!!!!!!!!!!!!altii nu au bani de medicamente si ei vorbesc de milioane de euro???????????dar sa nu uitam:DE LA PRINT LA CERSETOR E MICA DISTANTA!!!!!!!!!!!!ajungai Dumnezeu sa nu mai aiba bani de paine la copii lor!!!!!!!!!!!!!1

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției