Primăria a semnat contractul cu Drast Company și lucrările la stadion vor fi reluate de pe o zi pe alta

0
391

A ieșit fum alb, ieri, de pe hornul Primăriei Arad cu ocazia semnării contractului cu Drast Company, firma ce a câștigat licitația pentru finalizarea Arenei Francisc Neuman. De pe 15 ianuarie se știa că Drast a fost singura societate ce a depus o ofertă pentru lucrările prevăzute în cele două caiete de sarcini, după care au urmat săptămâni bune de evaluare a sa din partea specialiștilor din cadrul instituției de la kilometrul zero.
În urmă cu 11 zile a venit și unda verde pentru noul constructor, iar luni s-au semnat actele între părți. „Tot ce ține de noi am făcut și facem pentru terminarea stadionului. Contractul dintre Primărie și societatea contractată intră în vigoare de azi, dăm și ordin de începere a lucrărilor. Vremea ține și ea cu noi, sperăm să decurgă totul normal și echipa UTA să folosească cât mai repede posibil noua arenă. Dacă firma constructoare, conform contractului, ne va solicita și achitarea unui avans, îi vom vira banii. Sunt clauze de-o parte și de cealaltă și, repet, tot ce ține de noi vom face în așa fel încât lucrurile să meargă înainte. Mai rămâne ca și constructorul să se încadreze în termenul de 6 luni de zile și să facă lucrări de calitate și toată lumea va fi mulțumită”, ne-a declarat Călin Bibarț, primarul interimar al Aradului.
Așadar, maxim o jumătate de an ar trebui să dureze finalizarea Arenei „Francisc Neuman”, a cărei reconstrucție a demarat în urmă cu 5 ani și 6 luni de zile. Din informațiile noastre, însă, lucrurile s-ar putea ceva mai repede și asta pentru că Drast Company ar avea pregătiți cel puțin 80 de muncitori să intre pe „șantierul” din Calea Aurel Vlaicu din momentul în care e dat ordinul de începere a lucrărilor din partea Primărie. Dar, chiar și așa, în cazul în care promovează și nu vedem cum mai poate rata acest obiectiv, UTA are șanse minime să înceapă campionatul Ligii 1 la Arad, la mijlocul lunii iulie. Stadioanele din Sibiu, Mediaș sau Cluj ar putea fi luate în calcul de „oficialii” arădeni pentru o găzduire provizorie.
Mai jos vă redăm comunicatul Primăriei cu privire la sarcinile trasate pentru noul constructor al arenei „Francisc Neuman”. Precedentul, Tehnodomus, a construit arena în proporție de 70% începând cu vara anului 2014.
„S.C. DRAST COMPANY S.R.L din Arad va executa lucrările necesare pentru finalizarea stadionului municipal. Timp de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, operatorul economic care de altfel a fost și singurul ofertant, va desfășura lucrări pe două loturi. În Lotul 1 au fost cuprinse lucrările aferente Peluzei Nord, Peluzei Sud și Tribunei 2, respectiv colmatarea rosturilor între prefabricate beton cu material hidrofug, montarea obiectelor de tâmplarie (uși și ferestre), montarea confecțiilor metalice pentru: dirijare flux, siguranța spectatorilor și închideri laterale, instalații electrice, sanitare, P.S.I și instalații de de încălzire și ventilare. Tot acum se va amenaja casa de bilete, se vor realiza instalațiile de curenți slabi (sistem de supraveghere video, sistem control acces, instalație de avertizare în caz de incendiu instalație voce, sistem detectiv efracție, instalație de sonorizare). Alte lucrări prevăzute în acest lot sunt: realizarea instalațiilor edillitare de apă și canalizare, istalația de paratrăznet și cea de iluminat exterior și rezervorul P.S.I.
În Lotul 2 sunt cuprinse lucrările necesare finalizării Tribunei 1 și a corpului de clădire adiacent. Mai exact vorbim despre: compartimentări la grupuri sanitare, montarea obiectelor de tâmplărie, executarea finisajelor interioare și exterioare la corpul de clădire adiacent, instalații sanitare, instalații P.S.I., instalatii termice,
inclusiv echipamente și instalații de ventilare şi desfumare, inclusiv echipamente.
Prețul ofertat pentru lucrările ce se
vor executa la nivelul Lotului 1 este 6.878.608,75 lei fără TVA, iar aceeași firmă va primi 9.469.427,57 lei fără TVA, pentru toate lucrările cuprinse în Lotul 2”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.