solidaritateaCinematograful „Solidaritatea” din Cartierul Gai a intrat, la sfârşitul anului trecut, în patrimoniul municipiului Arad în urma asumării protocolului de predare-primire din 2011
„Având în vedere preluarea de către Municipiul Arad a Cinematografului «Solidaritatea» cu protocolul nr. 33832 din data de 19 mai 2011, ţinând cont de  prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 7/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se impune asumarea protocoalelor de către consiliile locale prin hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.
Până acum, prin Hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului au fost preluate de municipalitate cinematografele „Arta”, „Grădişte”, „Studio”, „Solidaritatea” şi Grădina de spectacol cinematografic „Grădina de vară „Arta”.
Valoarea totală a activelor celor patru săli de cinema şi a grădinii de spectacole se ridică la 15.918,12 lei, din care  valoarea obiectelor aflate pe inventar ajunge la 5.390,44 lei iar activele fixe se cifrează la 10.527,68 lei. Totalul pasivelor, reprezentând impozite şi taxe locale este de 1.263,32 lei. Aflate într-o stare avansată de degradare, cele patru cinematografe ar trebui să beneficieze, în scurt timp, de o serie de reabilitări.

Recomandările redacției