Primăria Arad bate obrazul CNANDR: Au fost montate panourile informative cu privire la abandonarea lucrărilor la două pasaje

0
305

Două panouri au fost amplasate în zona centurii de Nord-Vest a Aradului, prin care cei care tranzitează municipiul Arad sunt informaţi cu privire la sistarea finaţării la cele două pasaje rutiere denivelate, nefinalizate din 2012.
Unul dintre panouri este montat pe marginea şoselei de centură în zona barierelor, la ieşirea de pe Calea 6 Vânători, iar cel de-al doilea, tot la marginea centurii, în apropierea celui de-al doilea pasaj a cărei construcţie a fost sistată.
Pe panouri este scris textul „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în August 2012. Suntem în 2014: Aradul aşteaptă finanţarea”, textul fiind semnat „Consiliul Local Municipal Arad”.
Textul a fost aprobat de consilierii locali într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal din luna aprilie.
Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Arad, cele două panouri sunt montate pe domeniul public al oraşului, au autorizaţie de construire şi respectă prevederile legale în vigoare.
„Imediat după aprobarea Hotărârii Consiliului Local Municipal, au fost făcute toate demersurile şi procedurile pentru amplasarea panourilor pe domeniul public, cu respectarea legislaţiei”, a precizat Corina Drăghici.
Potrivit unor surse, imediat după amplasarea panourilor, poliştii din cadrul IPJ Arad s-au deplasat în zona unde sunt panourile unde au făcut verificări.
De asemenea, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au retrimis comunicatul de presă în care îşi manifestă nemulţumirea cu privire la amplasarea panourilor.
„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România dezavuează continuarea agresivă a campaniei de dezinformare organizată de Primăria Municipiului Arad, prin care locuitorilor municipiului Arad cât şi participanţilor la trafic pe Centura de Nord Arad, li se comunică în mod eronat faptul că ar fi fost sistată finanţarea pentru cele două pasaje supraterane peste liniile de cale ferată Brad-Curtici şi Arad-Bucureşti. (…) În 25 aprilie a comunicat antreprenorilor sumele alocate pentru anul 2014, 13.093.258,71 lei pentru ”Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad – Curtici – DJ709B”, respectiv 25.442.090,28 lei pentru” Pasaj denivelat pe varianta de ocolire peste liniile CF Arad-București”, iar în 28 aprilie a emis Ordinul de reluare a lucrărilor”, se arată în comunicarea CNADNR.
Cu toate acestea, vineri, la orele amiezii, nu a putut fi văzut niciun muncitor la şantierul pasajului peste liniile CF Brad-CurticiDJ709B, iar coada de autoturisme care aşpteptau la bariere se întindea pe câteva zeci de metri.
Într-o conferinţă de presă susţinută, zilele trecute, la Primăria municipiului Arad, Gheorghe Falcă, primarul municipiului, a precizat că cetăţenii trebuie informaţi cu privire la faptul că cele două şantiere sunt abandonate din 1 august 2012.
“Eu recunosc că există o denigrare pentru aceste două lucrări abandonate, doar că această denigrare este realizată exact de domnul Ponta şi de Guvernul Ponta, care a tăiat finanţarea în 2012, şi, de atunci promite atât arădenilor cât şi cetăţenilor care trec pe centura municipiului Arad realizarea acestor pasaje”, a precizat Gheorghe Falcă.
Consiliul Local Municipal Arad a adoptat în luna aprilie hotărârea de a informa participanții la trafic pe DN7 și cetățenii din Arad asupra faptului că șantierele pasajelor peste liniile de cale ferată Arad – Curtici și Arad – București nu sunt în responsabilitatea municipalității ci a CNADNR, iar lucrările au fost abandonate din vara anului 2012, când Guvernul a sistat finanțarea iar numeroasele solicitări venite din partea reprezentanților municipiului Arad și a mii de cetățeni au rămas fără răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.