Primăria Arad caută constructor pentru reabilitarea Unităţii Militare din Gai

0
210

militariPrimăria Municipiului Arad a lansat licitația publică pentru proiectul de reabilitare a Unității Militare din Gai, investiție care va fi realizată din bugetul Municipiului Arad.

Militarii vor primi din partea orașului o nouă cazarmă amenajată “la cheie” pentru a elibera Cetatea Aradului în vederea introducerii obiectivului de patrimoniu în circuitul turistic și civil.

Anunțul licitației publice pentru achiziția de servicii de proiectare în vederea reabilitării UM Gai și a realizării rețelelor de utilități aferente a fost publicat miercuri după amiaza în sistemul electronic de achiziții publice, termenul de depunere a ofertelor fiind 21 decembrie.

Elaborarea proiectelor tehnice si a documentației privind detaliile de executie pentru construirea de clădiri noi si reabilitarea clădirilor existente în cadrul Unității Militare din zona Gai, în conformitate cu cerințele specifice ale Ministerului Apărării Naționale este etapa premergătoare lucrărilor efective.

Valoarea totală estimată a investițiilor care vor fi realizate de Municipiul Arad pentru amenajarea UM Gai este de aproximativ 8 milioane Euro.

Acordul privind condițiile de transfer a Cetății către Municipiul Arad a fost încheiat în anul 2010 și a fost reglementat prin Hotărâre de Guvern (HG 1100/2010 privind reglementarea situaţiei juridice a unor imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale) dar punerea în aplicare a fost tergiversată mult timp de la nivelul conducerii Ministerului, deși Municipiul Arad și-a îndeplinit obligațiile asumate conform calendarului stabilit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.