Primăria Arad va cere să intre în acţionariatul Companiei de Apă

1
164

apaPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă că a cerut Companiei de Apă Arad să intervină, urgent, pentru ca pasajul de pe strada Voinicilor să nu se mai inunde la prima ploaie, ma­nifestându-şi intenţia ca municipalitatea să intre în acţionariatul companiei pentru a putea decide cu privire la investiţiile şi lucrările care se fac în oraş.
Gheorghe Falcă s-a arătat nemulţumit de faptul că, de câţiva ani, pasajul de pe strada Voinicilor este inundat la fiecare ploaie şi toată lumea dă vina pe Primărie, în condiţiile în care responsabilitatea este a Companiei de Apă. „Am avut o şedinţă tehnică, în această dimineaţă (n.r. marţi) cu reprezentanţii Companiei de Apă, pe tema inundaţiilor de la pasajul de pe strada Voinicilor, care au recunoscut că este responsabilitatea lor. Tot Compania de Apă trebuie să fie cea care reacţionează imediat după ce se inundă pasajul. În urma şedinţei am constatat că această companie a racordat la conductele din municipiul Arad canalizarea menajeră din Vladimirescu, care a refulat în zona pluvială a pasajului”, a informat primarul.
Acesta a mai adăugat că a cerut rezolvarea situaţiei, de urgenţă, în condiţiile în care reprezentanţii Consiliul Judeţean Arad trebuia să ceară Companiei de Apă soluţii şi nu a făcut-o. „Consiliul Judeţean trebuia să le ceară remedierea situaţiei. Nefăcând acest lucru am cerut Companiei de Apă să ne prezinte într-o săptămână soluţiile tehnice şi în două luni de zile să se facă o intervenţie la nivelul infrastructurii pentru redirijarea canalizării menajere şi pentru verificarea pompelor. Acum, în zonă, se lucrea- ­ză la decolmatarea canalizării pluviale, fapt care trebuia să fie realizat în primăvară. Cei trei factori, respectiv racorda­rea canalizării din Vladimirescu la reţeaua municipiului, nu­mă­rul insuficient de pompe şi nedecolmatarea pluvialului au fă­- cut ca, la o ploaie ca cea de zi­lele trecute, e adevărat puternică, să avem imaginea pe care am avut-o”, a mai precizat primarul.
Gheorghe Falcă a mai făcut publică intenţia municipalităţii de a intra în acţionariatul Companiei de Apă. „Voi propune Consiliului Judeţean Arad ca şi municipalitatea să intre acţionar la Compania de Apă, ca cetăţenii Aradului să fie parte a ceea ce se întâmplă în oraş, pentru că municipiul are cele mai multe conducte, municipiul are cele mai multe investiţii şi totuşi Aradul nu contează în ceea ce înseamnă administrarea acestor conducte. Este o companie prestigioasă, cu salarii mari, cu familii întregi angajate acolo…”, a declarat primarul.
Pasajul de pe strada Voinicilor din Cartierul Micalaca a fost inundat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de şoferi rămânând blocaţi în apă, iar dejecţiile din sistemul de canalizare au refulat pe şosea şi pe trotuare.

1 COMENTARIU

  1. In lumea mai civilizata, dar si in majoritatea municipiilor din Romania, intretinerea canalizarii pluviale SE PLATESTE de catre cetateni, SUPLIMENTAR fata de serviciul apa – canal cu destinatie menajera. Deci, daca se doreste ordine si la pluvial, trebuie asigurata baza material – financiara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.