Primăria Arad va contracta servicii de întreţinere a fântânilor arteziene

0
380

artezienePrimăria municipiului Arad a început procedurile de achiziţie publică a unor servicii de întreţinere a fântânilor arteziene, în perioada aprilie-octombrie, reparaţii la şase fântâni şi demontarea şi conservarea fântânilor în perioada octombrie-aprilie.

Conform caietului de sarcini publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a contractului este de peste 322.000 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 30 iunie, ora 9.00.

În acelaşi document se precizează că la fântânile arteziene nu s-au realizat reparaţii majore de la punerea lor în funcţiune. O mare parte din problemele apărute în funcţionarea fântânilor arteziene din Arad este generată de probleme minore (înfundări de site, erori în funcţionarea unor elemente de automatizare, decuplări accidentale).

Operatorul economic va trebui să asigure reparaţii la fântânile arteziene amplasate în municipiul Arad, respectiv în Piaţa UTA, Piaţa Spitalului, Parcul Pădurice-Lac, Piaţa Sporturilor, Piaţa Gării, Aleea Borsec şi Parcul Reconcilierii şi instalaţiile lor de automatizare, pentru asigurarea unei funcţionari de calitate a fântânilor.

În Parcul Reconcilierii şi Pădurice-Lac pe lângă întreţinerea fântânilor arteziene vor fi incluse şi activităţi de întreţinere a automatizărilor.

Întreţinerea fântânilor arteziene trebuie să asigure funcţionarea la parametri optimi şi în regim de continuitate a acestora.

Operatorul va trebui să verifice, zilnic, modul de funcţionare a pompelor, calitatea apei din bazin şi nivelul de apă din bazin, să asigure curăţarea zilnică a apei din bazin de impurităţi sau obiecte (frunze, hârtii, pungi, PET-uri), să verifie, zilnic, funcţionarea aparatelor de iluminat, să reparare (înlocuiască) aparatele de iluminat defecte şi a cablurile de alimentare. La începerea sezonului rece (octombrie-noiembrie), fântânile vor fi demontate, conservate şi depozitate corespunzător în spaţiile proprii ale prestatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.