strazi

Primăria municipiului Arad a început procedurile de desemnare a constructorului care va moderniza cele 27 de străzi din oraş, care, încă nu au finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, derulat de Guvern.

Cele 27 de străzi, însumând 19 kilometri de drum, au fost transferate din domeniul public local în domeniul public naţional, pentru a fi modernizate.

Străzile incluse în PNDI și apoi în PNDL, care urmau să fie modernizate prin fondurile alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice sunt: Hunedoarei, Bd.Titulescu, Pădurii, Calea Timişorii – tronsonul cuprins între strada Ştefan cel Mare şi linia CF, Calea 6 Vânători, Magherului, Steagului, Şt. A. Doinaş, Crişan, Cloşca, Ghe. Popa de Teiuş, 1 Decembrie, Ion Şirianu, N. Grigorescu, Orşova, L. Szantay, Transilvaniei, Şincai, Călăraşilor, Simion Popa, Brâncuşi, Şezătorii, Bihorului, Dorobanţilor, Vasile Milea şi Bariţiu.

„Conform legislaţiei în vigoare licitaţiile pentru desemnarea constructorului sunt organizate de primării, după care finanţarea lucrărilor va fi asigurată de Guvern”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Arad.

Conform anunţului publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a contractului este de 27,9 milioane lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 17 februarie, ora 9.00.

Constructorul care va câştiga licitaţia va trebuie să execute reabilitarea părţii carosabile a străzilor, montarea (acolo unde acestea nu există) şi racordarea unor guri de scurgere la reţeaua de canalizare existentă, respectiv înlocuirea celor existente degradate, refacerea trotuarelor, amenjarea spaţiilor verzi, amenajarea unor platforme de parcare.

„Aceste lucrări de modernizare vor conduce la sporirea capacităţii de circulaţie prin mărirea fluenţei  traficului, realizarea unui confort pentru participanţii la trafic – autovehicule, mărirea siguranţei circulaţiei, reducerea numărului de accidente, îmbunătăţirea mediului din municipiul prin reducerea noxelor şi a poluării sonore, creşterea nivelului de trai şi a confortului riveranilor”, se arată în anunţul de licitaţie.

Până acum, Guvernul României a alocat pentru municipiul Arad 400.000 lei (aproximativ 90.000 euro), în condițiile în care valoarea totală a proiectului este de 8 milioane de euro.

Recomandările redacției