excedentPrimăria municipiului Arad va derula mai multe investiţii în acest an, finanţarea acestora fiind asigurată din excendentul bugetar provenit de anul trecut, dar şi din rezerva bugetară.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, excedentul bugetar este în sumă de 125.000.000 lei.

„Excedentul bugetar este, în primul rând, un semn de cumpătare şi că nu s-au risipit banii. La acest capitol sunt prevăzuţi şi banii atraşi din fonduri nerambursabile, dar care se cheltuie, etapizat, în mai mulţi ani”,  a explicat Gheorghe Falcă.

Printre investiţiile care vor fi realizate în acest an cu fondurile rămase necheltuite de anul trecut se află continuarea lucrărilor începute la amenajarea noului parc al copiilor de pe malul Mureşului (1,3 milioane de lei), finalizarea lucrărilor la legătura rutieră Câmpul Liniştii-centura Arad (2 milioane lei), extinderea Parcului Reconcilierii Româno-Maghiare (2,5 milioane lei), lucrări de reabilitare a clădirii Filarmonicii de Stat (5,6 milioane de lei), reabilitarea clădirilor fostei Unităţi Militare Gai (7,3 milioane lei) şi realizarea de contrucţii noi la fosta Unitate Militară din Gai, în conformitate cu acordul dintre municipalitate şi Guvern (14 milioane lei).

Pe lista obiectivelor de investiţii finanţate din excedentul bugetar se mai află mansardarea clădirii Palatului Administrativ (1 milion de lei), amplasarea monumentului Marii Uniri pe lacul de la Pădurice (3 milioane de lei).

Din fondul de rezervă al bugetului (unde sunt 24 milioane lei) se vor finanţa, în cazul în care proprietarii din clădirile din centru refuză, studiile de fezabilitate pentru reabilitarea faţadelor şi acoperişurilor clădirilor istorice.

Recomandările redacției