Primăria caută constructor pentru amenajarea unei intersecţii în prelungirea străzii Câmpul Liniştii

0
385

campulPrimăria Municipiului Arad a lansat procedurile de licitaţie pentru desemnarea constructorului care să amenajeze un sens giratoriu în prelungirea străzii Câmpul Liniştii.
Conform anunţului publicat de Serviciul Electronic de Achiziţii Publice proiectul „Amenajare intersecţie prelungire str. Câmpul Liniştii  – str. Ovidiu, tip giraţie” are o valoare estimată de 788.556 lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 3 februarie, ora 9.00.
Primarul municipiului Arad, Gheor­ghe Falcă, a anunţat, anul trecut că sensul giratoriu care va fi amenajat pe strada Câmpul Liniştii la intersecţia cu strada Ovidiu, trebuia să fie făcut de Guvern, pentru a asigura urcarea pe pasajul de pe centura de Nord Vest a oraşului.
Însă, odată cu abandonarea lucrărilor la cele două pasaje peste liniile de cale ferată, din cauza tăieirii finanţării, a fost abandonată şi amenajarea sensului giratoriu.
„De fapt, sensul giratoriu trebuia să fie realizat de CNADNR. Pentru că, în proiectul pasajului peste liniile de cale ferată de pe centura Aradului, în dreptul CET Arad, exista un drum de urcare pe pasaj. Lucrarea a fost, însă, abandonată. De aceea, noi, cu fonduri de la bugetul local, am început realizarea sensului giratoriu. Am primit şi două terenuri ca donaţie pentru acest obiectiv”, a precizat Gheorghe Falcă.
Durata de realizare a investiţiei este de cinci  luni, iar finanţarea se va asigura din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase.
Municipiul Arad a finalizat, anul trecut, investiţia finanţată prin POR 2007- 2013 – Legătură rutieră Câmpul Liniştii – Centura Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.