zilele„Zilele Aradului 2013” se vor desfăşura în perioada 16-24 august, timp în care în oraş vor fi organizate mai multe manifestări cultural-artistice, concerte de muzică uşoară şi populară şi nu numai.
Reprezentanţii Primăriei Munici­piului Arad au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă că şi în acest an, una dintre atracţiile manifestărilor va fi Târgul Estival, care va fi organizat, pe carosabil, între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” şi Palatul Administrativ.
În cadrul târgului vor fi organizate, în fiecare seară, concerte susţinute de elevii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”. De asemenea, tot la târg vor fi prezentate vinuri din              Podgoria Aradului, vor avea loc lansări de carte, iar anticarii din oraş  au fost invitaţi să-şi expună produsele.
În 16 august, atât pe platoul din faţa Palatului Administrativ cât şi în Sala Regele Ferdinand vor fi organizate expoziţii foto ale artiştilor fotografi care fac parte din Foto Club „Pro Arad”.
„Zilele Aradului” vor aduce artişti îndrăgiţi şi voie bună în fiecare cartier, spectacole în aer liber parcul Eminescu, iar la Ştrandul Neptun vor fi petreceri de sezon cu DJ-vedete şi finala concursului Miss Arad.
Zilele de sărbătoare se vor în­cheia cu un concert extraordinar la Ştrandul Neptun, printre invitaţi nu­mărându-se Oana Sârbu, Cargo, Sore Mihalache (LaLa Band), Corina Bud, Cabron şi Holograf.
Ultima zi a manifestărilor va fi dedicată tradiţiilor gastronomice locale şi internaţionale, la „Festivalul Cătlanelor”, care se va încheia cu un concert folcloric cu Rapsozii Zărandului şi Sava Negrean Brudaşcu.
„Zilele Aradului” sunt organizate în fiecare an la mijlocul lunii august. Ziua Aradului a fost adoptată prin  Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 296/2004, în cinstea datei de 22 august 1834, când Aradul  a obţinut rangul de Oraş Liber Regesc.
Noul statut câştigat de arădeni a dat un puternic avânt dezvoltării oraşului care în scurt timp a devenit unul din mai importante centre economice şi culturale din această parte a Europei.
(Ş.M.)

Recomandările redacției