parcare

În spaţiile dintre blocuri au fost amenajate sute de locuri de parcare

Primăria municipiului Arad desfășoară în zona Orizont din cartierul Micălaca lucrări de modernizare și regenerare urbană, fiind amenajate, astfel, sute de locuri de parcare între blocuri.

Lucrările vizează modernizarea aleilor, acceselor auto și trotuarelor, amenajarea de parcări, spații verzi, suplimentat sistem iluminat public, asigurat scurgere ape pluviale.

Lucrările sunt în fază de finalizare în zona blocurilor 710-716.

„Am început lucrările cu fonduri de la bugetul local și avem în vedere alte două surse de finanțare, de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și bani europeni nerambursabili”,  a spus primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Programul de reamenajare urbanistică va continua cu alte cvartale de blocuri din zona Miorița. Aceste lucrări sunt etape-pilot în cadrul unui program amplu de regenerare urbană pe care municipalitatea îl are ca obiectiv pentru perioada 2014-2020.

Programul vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea şi modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă.

În cadrul proiectului sunt definite şase mari zone pentru intervenție: cartierul Vlaicu, la stânga, respectiv la dreapta arterei Aurel Vlaicu, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str.Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), apoi cartierul Alfa și în zona centrală.

Recomandările redacției