primar Toca fata Primarie spate PrimariePrintre obiectivele programate a fi realizate în următoarea peri­oadă de către administrația comunei Hălmagiu se numără și reabili­tarea localului Primăriei.
N-a fost, dar a devenit  prioritate
Așa după cum ne preciza cu ceva vreme în urmă chiar primarul Adrian Țoca, reabilitarea Primăriei nu a fost chiar o prioritate dar nici n-a mai putut întârzia la infinit. „Felul cum arată o Primărie reprezintă și o carte de vizită pentru activitatea administrației. Știu, noi am avut mult de recuperat în alte domenii dar acum e nevoie să ajungem și la aceste operații acum, după ce am făcut lucrări de modernizare în comună. În ceea ce priveșe aparatura electronică stăm deocamdată destul de bine“ sublinia pe bună dreptate edilul din Hălmagiu.
Prin urmare lucrările au început, profitându-se de vremea neobișnuit de blândă a acestei ierni: mai degrabă de primăvară, după temperaturi! Lucrările au început gospodă­rește, cu partea din spate a clădirii – unde se fac reparații majore; vor urma lucrările la fațadă, după care se vor înlocui atât geamurile cât și ușile cu altele, gen termopan.
„Vom realiza și termoizolarea pereților, deoarece vom câștiga câteva grade la căldură și vom face și economie la combustibil. În interior, la birouri, am făcut lucrările ce s-au impus cu oamenii mei, adică cu angajați ai Primăriei. Apoi va urma zugrăvirea exte­rioară pentru a schimba complet aspectul acestui important edificiu pentru cartea de vizită a comunei. Nu mai trebuie să spun că astfel de lucrări nu s-au mai făcut de nu se mai știe câți ani!“ a precizat Adrian Țoca.
Achiziția buldoexcavatorului, spre final
Datorită stufoasei birocrații, achiziția buldoexcavatorului încă trenează deși demersurile sunt în sfârșit încheiate în totalitate. „Să știți că această achiziție ne-a dat multă bătaie de cap și dacă nu era imperios necesar poate c-am fi re­nunțat. Mulți colegi primari au renunțat deja la acest gen de proiecte sătui și descurajați de imensa birocrație și de costurile demersurilor“ a spus cu năduf primarul din Hălmagiu.
Odată această achiziție făcută, edilul a subliniat încă o dată că vor demara ample lucrări de modernizare și pe sate, așa cum a promis.
Mutare… „contra naturii“
Zvonurile desființării Judecătoriei din Gurahonț au creaat îngrijorare și la Hălmagiu. „Oamenii au intrat în panică nu atât pentru mutarea proceselor judecate la Judecătoeria din Gurahonț cât mai ales pentru Cartea Funciară. Cred că ar fi o mare greșeală, o mutare care sfidează firescul datorită distanțelor. Eu mă gândesc că nu vor face această mutare cei de la guvernare. Vă dați seama: pentru cei de la Luncșoara, Groși ori Poiana drumul până Ineu e lung – circa 100 km – dar până la Lipova?! Trebuie să meargă cu o zi înainte de ziua programată, altfel nu vor ajunge! Cred că vor rămâne doar zvonuri“ a apreciat primarul Adrian Țoca.

Recomandările redacției