Primăria eliberează online certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii

0
248

De aproape patru luni de zile, Primăria Municipiului Arad eli­berează certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii, precum şi prelungiri ale acestor do­cumente, online. Ineditul este că în momentul în care documentul este finalizat, prin intermediul unui sistem de informare online, primul din ţară cu transmitere automată şi cod de bare QR cod, cetăţeanul este anunţat că poate să-şi ridice documentul solicitat.
Beneficiarul va putea folosi acest mesaj cu cod de bare în colaborarea sa cu Primăria şi nu numai.  Accesul la toate informaţiile conţinute de acest cod QR se obţin printr-o simplă scanare a lui cu ajutorul unui dispozitiv de ima­gine precum o cameră foto sau un scaner, deși cea mai comună metodă este camera smartpho­ne-ului și o aplicație specializată pentru scanarea codurilor QR.
„Aradul cred că este singurul oraș din țară care emite autorizații de construcție online. În România, Clujul a mai emis certificate de urbanism online. În viitorul apropiat intenţio­năm să organizăm o întâlnire cu reprezentanţii filialei arădene a Ordinului Arhitecţilor din România pentru a le pre­zenta acest serviciu”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.  Receptivi la tot ce este nou, arădenii au profitat de acest nou sistem astfel că până în prezent au fost eliberate peste 400 autorizaţii de construcţii şi aproape 600 certificate de urba­nism on-line. (G.A.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.