Primăria Ghioroc a depus trei proiecte pe fonduri europene în luna octombrie

0
429

Deşi s-a zvonit în presă că sunt primari din judeţul Arad care nu doresc proiecte europene, Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc a avut o mulţi­me de proiecte finanţate de Uniu­nea Europeană dar şi de Guvern.
Ultimele proiecte depuse au avut loc în luna octombrie a anului curent pe fondurile EU 2014-2020, cu un punctaj foarte bun ceea ce dă speranţă că vor fi câştigate. Proiectele depuse sunt pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Ghioroc, extinderea de reţele apă-canal şi pentru modernizarea Căminului Cultural din Miniş. Comuna Ghio­roc face parte din cele şapte primării din cele 78 din judeţul Arad care au depus proiecte la AFIR, edilul comunei având trei.
„Deja am finalizat mai multe proiecte europene pe care
le-am depus în anii 2013-2015 si sunt încrezător că vom continua pe acelaşi trend de dezvoltare al comunei noastre, în următoarele rânduri va rea­mintim de proiectele pe care le-am dus deja la bun sfârşit, şi anume: modernizarea şcolii ge­nerale din Ghioroc, achiziţie de tractor cu lamă de zăpadă, tocător şi miniexcavator, achi­ziţie de buldozer, asfaltarea străzii Podului din Cuvin, mo­dernizarea a şase străzi din comuna Ghioroc, urmând să mai asfaltăm şi altele“, a spus Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc.
De asemenea, din bugetul local s-a început construirea a două capele în cimitirele din satele Cuvin şi Ghioroc, urmând ca anul viitor să fie făcută una şi în cimitirul din Miniş.
Tot din bani proprii, în ultimii trei ani la Ghioroc s-a reuşit mo­dernizarea „Ciupercii“ din Ghioroc, precum şi a altor monumente, reabilitarea sălii de sport de la liceul din Miniş, modernizarea plajei lacului din Ghioroc, amenajarea parcului din central civic, realizarea mai multor trotuare din comună, modernizarea acoperi­şului Primărirei sau introducerea de apă curentă în toate cimitirele din comună, reparaţii la sala mare de la grădiniţa din  „colonie“ pe care se doreşte să fie redată tinerilor în folosinţă.
„Pe viitor am gândit mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei noastre si sper să mă ajute Dumnezeu să le pot face, şi mai sper ca şi cetăţenii comunei Ghioroc să mă sprijine să le pot duce la bun sfârşit“, a mai declarat edilul comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.