Primăria lasă impresia că va deconta salariile la UTA și FCC ICIM, mai rămâne de văzut de când!

0
397

Modificările de la Legea 350/ 2005 par să fie luate în calcul și de Primăria Arad, mai precis de Centrul Municipal de Cultură, cea care oferă finanțări nerambursabile pe bază de proiecte cluburilor sportive din orașul nostru sau organizatorilor de competiții de interes local.
„Drept dovadă, în acest an s-a alocat Clubului Sportiv UTA suma de 7.200.000 lei, reprezentând peste 1 milion și jumatate de euro, Clubului Sportiv Atletico Arad 620.000 lei, pentru Baschet Club FCC Arad 1.525.000 lei, respectiv pentru Raliul Aradului, suma de 500.000 lei”, se precizează într-un comunicat al CMCA-ului.
Mergând mai departe, instituția din cadrul Primăriei dă impresia că va deconta și salariile sportivilor, antrenorilor și persoanelor din staff, însă din continuarea comunicatului nu rezultă exact cu ce dată. „În ceea ce privește recentele mo­dificări legislative legate de finanțarea activităților sportive, prin extinderea tipurilor de cheltuieli care pot fi decontate din fonduri publice, dorim să reite­răm disponibilitatea noastră totală pentru a sprijini sportul. Am demarat procedurile de implementare a noilor prevederi le­gislative astfel încât tot ce este legal și vine în sprijinul clu­burilor să poată fi accesibil acestora”, se mai arată în poziția oficială luată de instituția de la kilometrul zero.
Cert este că cel puțin pentru UTA și FCC ICIM Arad alocarea de bani publici pentru salariile sportivilor ar putea fi schimba perspectiva asupra stagiunilor în curs, deși, pe undeva, e cam târziu în ambele cazuri pentru ca obiectivele să fie schimbate radical.
Probabil, peste 6-7 zile vom afla exact ce vrea să spună Primăria prin: „demararea procedurilor de implementare a noilor prevederi legislative” și asta pentru că, din informațiile noastre, Clubul UTA va depune decontul pentru luna octombrie pe la mijlocul acestei săptămâni, unde se vor prinde și salariile fotbaliștilor și staffului tehnic.
De obicei, contabilul CMCA sesizează eventualele probleme în două-trei zile lucrătoare de la depunerea hârtiilor, așa că vom ști dacă Enescu și colegii săi își vor lua primele salarii din bani publici, așa cum se întâmplă deja de mult timp în alte orașe din această serie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.