Primăria municipiului Arad va moderniza opt tramvaie

0
562

 

tramvaiePrimăria municipiului Arad va investi, în acest an, aproximativ 6 milioane de lei pentru modernizarea a opt tramvaie GT6 şi GT8, finanţarea fiind cuprinsă în Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pe anul 2015, care este în curs de elaborare.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, acesta este un nou pas al municipialităţi pentru crearea unui parc de tramvaie moderne şi ecologice, dar şi pentru definirea Aradului ca oraş-verde.

„Începem programul de oraş verde cu un pas important de a dezvolta transportul public ecologic şi modern. Odată cu finalizarea acestei investiţii, Aradul se încadrează în una din cele zece condiţii pentru a fi definit ca oraş-verde, având un transport public ecologic şi modernizat. În momentul în care vom finaliza reabilitarea tramvaielor vom avea parcul de tramvaie şi cele şase tramvaie noi cumpărate de municipalitate cu finanţare de la BERD, deci o flotă de tramvaie modernă”, a precizat Gheorghe Falcă.

După modernizare, cele opt garnituri de tramvaie vor avea aer condiţionat (rece-cald), vor fi reabilitate în interior şi exterior, dar şi în ceea ce priveşte roţile.

De asemenea, Gheorghe Falcă a mai anunţat că din bugetul local vor mai fi investiţi 268.000 lei pentru modernizarea captării de curent în parcul de tramvaie şi se va încerca accesarea de fonduri europene pentru achiziţia de tramvaie noi.

Totodată, în bugetul local va mai fi prevăzută suma de 150.000 de lei pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare la liniile de tramvai care au rămas nemodernizate în oraş.

 

Piste de biciclete în oraşul verde

Municipiul Arad a fost desemnat, în 2007, între primele 3 oraşe europene pentru iniaţivele şi măsurile administraţiei locale în managementul mobilităţii urbane, promovate de campania “Săptămâna Mobilităţii Europene”, iniţiată de Comisia Europeană, Directoratul General pentru Mediu.

Plecând de la acel premiu, municipalitatea arădeană a continuat investiţiile în domeniul mobilităţii, urmând ca în acest an să se finalizeze două proiecte mari, cele privind amenajarea pistelor de biciclete.

“În anul 2015 vom finaliza două mari proiecte care au legătură cu mobilitatea, pistele de biciclete de pe Faleza Mureşului, un proiect finanţat din bugetul local şi pistele de biciclete din interiorul oraşului, 122 de kilometri, finanţat din fonduri europene. Odată cu finalizarea acestui proiect, un al doilea punct din ceea ce înseamnă oraş verde poate fi îndeplinit de municipalitate”, a adăugat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.