bulciPrimăria Municipiului Arad a devenit unic proprietar al clădirii şi terenurilor Castelului de la Bulci, care, în urma unui proiect de hotă­râre aprobat, marţi, de consilierii locali va fi transferată din patrimoniul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în patrimoniul municipalităţii.
Primăria Municipiului Arad a câş­tigat, definitiv, procesul cu Michael Edward David de Styrcea, care a solicitat retrocedarea Castelului de la Bulci.
În plenul şedinţei Consiliului Local Municipal, primarul Gheorghe Falcă a anunţat că, din cauză că este foarte degradată dar şi foarte departe de oraş, nu se vor face investiţii în această clădire, ci va fi scoasă la vânzare. „Deşi am pierdut procesul la primele două instanţe, cea de-a treia instanţă ne-a dat dreptate. Astfel, am propus consilierilor locali un pro­iect de hotărâre care prevede transferul în domeniul public al clădirii, după care aceasta va fi scoasă la vânzare. Costurile pentru modernizarea imobilului s-ar ridica la 2-3 milioane de lei, însă nu ne avantajează proprietatea pentru că, aflându-se la o distanţă mare de oraş, ar fi foarte greu de administrat”, a explicat Gheorghe Falcă.
Conform proiectului de hotărâre, imobilul, proprietate publică a municipiului Arad, „intravilan cu parc şi castel” are o suprafaţă de 89.326 mp. Valoarea terenului a fost eva­luată la 396.714 lei, iar valoarea construcţiilor (afumătoare, clădire spital, clădire motopompe, clădire morgă, clădire spălătorie, clădire uzină electrică, cocină pentru porci garaj auto, grajd, magazie lemne, seră) a fost estimată la 256.496 lei.  În clădirea fostului castel de la Bulci a funcţionat secţia TBC a fostului Spital Municipal Arad. După fuzio­narea Spitalului Municipal cu fostul Spital Judeţean, secţia TBC de la Bulci a fost relocată la Gurahonţ.
Astfel, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a trimis o adresă Primăriei Arad prin care a informat că imobilul din satul Bulci, comuna Bata, nu mai are destinaţie de unitate sanitară.
Prin Decizia nr. 35/ 2012, irevocabilă, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României – secţia civilă şi de proprietate intelectuală a fost respinsă acţiunea civilă formulată de Michael Edward David de Styrcea, având ca obiect revendicarea imobilului înscris în C.F. nr. 675, sat Bulci, comuna Bata.
(Ş.M.)

  • localnic din bulci spune:

    tipic romanesc,s-a furat pana acum tot ce s-a putut si acum vindem sa facem ceva banuti de distractie

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției