Membrii Asociaţiei Judeţene de Atletism au luat atitudine, una potrivită şi au cerut oficial Primăriei Arad atribuirea în concesiune sau administrare a Stadionului „Gloria”, precum şi a sălii de forță cu cele două vestiare aferente.
Forma finală a fost stabilită de comun acord, astfel încât structura sportivă de drept privat mai sus menționată să poată accesa fonduri nerambursabile pentru investiții.
„Vă aducem la cunoştință faptul că de la terminarea lucrărilor la pista de atletism (2012), nu au fost făcute lucrări de întreținere, aceasta find într-un stadiu incipient de de­gradare care, cu timpul, se va accentua. Ne-am propus, de asemenea, să întreținem si să amenajăm si spațiul care înconjoară pista, dar și să dotăm sala de forță cu aparatură specifică. Menționăm că în ultimii doi ani stadionul nu a avut pază, fiind deschis zi si noapte, fapt ce a dus la folosirea lui si în alte scopuri decât cel de alergare”, se arată într-o adresă trimisă Primăriei de către conducerea AJ Atletism, mai precis de preşedintele prof. dr. Ioan Marconi și vicepreşedinte prof. Constantin Miclea.
Pe de altă parte, la două săptămâni de la conferința de presă în care susțineau că vor demara lucrările de amenajare a arenei de la Bou’ Roșu, în așa fel încât UTA să-și poată disputa meciurile de pe teren propriu începând cu 1 aprilie, Primăria nu a mișcat un deget. Pe la colțuri se vorbește că, totuși, echipa fanion a Aradului va „migra” la Șiria, dar – până una alta – există acest demers al Asociaţiei Judeţene de Atletism, ce ar trebui să primească un răspuns oficial în maxim de 30 de zile.

Recomandările redacției