Primăria „nu are bani”, dar achiziționează cele mai scumpe măști din țară

0
268

Toți suntem obligați să purtăm măști în spații închise și la locul de muncă, datorită contextului în care ne aflăm. InfoCons a realizat un studiu cu privire la cheltuielile realizate de primării privind achiziţia măștilor, în perioada martie-noiembrie 2020. Potrivit studiului respectiv, Primăria Arad a achiziționat măști de protecție la cele mai mari prețuri din țară.

Conform datelor colectate, 348.918,39 lei este suma medie cheltuită de fiecare primărie pentru achiziția de măsti.  Prețul mediu pentru o mască fiind de 2,33 lei.

Cel mai mic preț de achiziție  a fost de 0,14 lei platit de Primăria Baia Mare, iar cel mai mare preț de achizitie a fost de 101,96 lei, pentru o mască de protectie (masca de gaze cu filtru) achitat de Primăria Oradea

Potrivit studiului, Primăria Municipiului Arad a plătit  7,02 lei pentru o mască, fiind întrecută de Primăria Municipiului Slatina, care a plătit 7,16 lei pentru o mască.   Acesta este prețul mediu plătit la achiziționarea respectivului produs, calculat pentru perioada martie – noiembrie a anului trecut.

Printre primăriile care au plătit cel mai puțin, se numără cea din Iași cu  0,24 lei, urmată de Pitești și Vaslui, cu 0,56 lei și respectiv 0,66 lei.

 ,,Primăria Municipiului Arad nu dispune de informații cu privire la procedurile de achiziție derulate de celelalte primării. Nu cunoaștem nici modalitatea de calcul din care au rezultat prețurile medii menționate în clasamentul InfoCons. Ceea ce putem spune în acest moment este că toate achizițiile de materiale de protecție împotriva Covid-19 pe care municipalitatea le-a făcut în perioada stării de urgență au fost supuse controlului Curții de Conturi care nu a identificat nicio neregulă. Dacă mai sunt și alte instituții ale statului care doresc să facă verificări în acest sens, sunt binevenite”, precizează reprezentanții primăriei Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.