Primăria pregăteşte pachete de facilităţi unice în ţară pentru investitori

0
220

facilitati

Primăria municipiului Arad are în pregătire pachete de facilităţi, care vor fi oferite investitorilor români şi străini care îşi vor dezvolta sau muta producţia în oraş, printre acestea numărându-se oferte unice în ţară cum ar fi construirea de locuinţe pentru angajaţi, reduceri substanţiale la impozitele şi taxele locale, dar şi infrastructură completă.

Gheorghe Falcă a anunţat că acest pachet va însemna un sprijin pentru cei care vor investi la Arad, fie că vor fi români, fie că vor fi străini.

„Aradul pregăteşte în acest moment un pachet de facilităţi pentru mediul economic, în ceea ce priveşte infrastructura, zona de locuit şi impozitele locale. Toate aceste lucruri vor fi în dezbatere în lunile mai-iunie şi sperăm că la sfârşitul lunii iunie vor fi aprobate în Consiliul Local Municipal. Astfel vom îndeplini prima condiţie a polului de dezvoltare Arad-Timişoara”, a precizat Gheorghe Falcă.

Oferta municipalităţii arădene va cuprinde pachete diferite, în funcție de valoarea investițiilor, respectiv pentru investiții de până la un million de euro, pentru investiţii de până la cinci milioane de euro şi pentru investiţii care depăşesc cinci milioane de euro.

Una dintre facilitățile importante, despre care primarul nu a dorit să ofere prea multe detalii nefiind definitivată, prevede asigurarea de locuințe pentru 30 până la 50 la sută dintre angajații companiilor care vor investi la Arad.

Falcă a mai spus că Primăria a început demersurile pentru înființarea Asociației Zonei Metropolitane Arad, iar după ce și Timișoara își va delimita zona metropolitană, se va crea polul economic, care va unifica proiectele  și strategiile celor două administrații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.