Poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Aradului, identică celei care s-a prăbuşit în timpul furtunii puternice din toamna 2017 şi a ucis un tânăr, a fost demolată la solicitarea reprezentanţilor Primăriei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu, a declarat, joi dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că circulaţia a fost oprită timp de mai multe ore, în noaptea de miercuri spre joi, pe Calea Aradului din Timişoara, pentru a demola poarta de intrare.

Lucrările de demolare a porţii au fost efectuate de către muncitorii societăţii de termoficare a Timişoarei, firmă care aparţine primăriei.

„Circulaţia a fost oprită pentru a permite lucrările de demolare a porţii. La solicitarea Colterm, comisia de circulaţie a Primăriei Timişoara a dat un aviz pentru întreruperea traficului, pentru buna desfăşurare a lucrărilor”, a spus Ionuţ Sârbu.

În această săptămână, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, afirma că poarta de intrare în oraş, de pe Calea Aradului, va fi demolată, urmând ca apoi în zonă să se realizeze racordurile la o nouă stradă.

„Este în fază avansată noua arteră de legătură între Calea Aradului şi Calea Torontalului. Deocamdată, nu se pot face racordurile pe Calea Aradului până când nu se demolează acea poartă de intrare în oraş. Ea va fi în zilele următoare demolată”, declara primarul Timişoarei.

Poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Aradului, era identică cu cea de pe Calea Lugojului care a căzut în timpul furtunii puternice din 17 septembrie 2017 şi a ucis un tânăr de 24 de ani, aflat într-o maşină.

Ambele porţi de intrare în Timişoara, de pe Calea Aradului şi Calea Lugojului, au fost construite în urmă cu 37 de ani, iar în anul 2015 au fost reabilitate pe baza unor soluţii tehnice identice. Primăria Timişoara a plătit pentru modernizarea celor două porţi aproximativ 100.000 de euro.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, în noiembrie 2017, ca poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Aradului, să fie adusă la starea dinaintea efectuării lucrărilor de modernizare, pentru a se preveni orice pericol.

Recomandările redacției