OLYMPUS DIGITAL CAMERA Primarii democrat-liberali din judeţ îşi doresc o perioadă în care calmul şi înţelepciunea să domnească, până la alegerea noului preşedinte al PD-L Arad. După ce Gheorghe Seculici a anunţat că în perioada următoare se va retrage din funcţia de preşedinte al filialei arădene a democrat-liberalilor, se aşteaptă o perioadă de agitaţie. Cu toate acestea, primarii PD-L speră ca lucrurile să nu de­genereaze şi astfel partidul să aibă mai mult de pierdut.
Gheorghe Feieş, primarul oraşului Sebiş şi vicepreşedinte al PD-L Arad crede că este nevoie de multă înţelep­ciune şi mai puţine jocuri de culise. „Este greu de presupus ce se va întâmpla în perioada următoare. Din punctul meu de vedere şi a altor primari din judeţ este necesară mai mai multă înţelepciune şi mai puţine jocuri de culise. Şi în PD-L, ca şi în alte partide membrii cu funcţii se împart în două categorii: una esta a celor privilegiaţi care au profitat de pe seama partidului prin obţinerea unor funcţii administrative şi economice, pentru ei sau pentru persoane apropiate lor şi a doua categorie, din care fac şi eu parte şi primarii din judeţ, care am tras în jug, am luptat să aducem voturi pentru partid. Noi am crezut într-o politică corectă faţă de cetăţean şi de problemele generale ale ţării. Cei care se consideră vârf în partid trebuie să-şi gândească foarte bine proiectul cu care vor să candideze la preşedinţia filialei judeţene a PD-L Arad”, a spus Gheor­ghe Feieş, vicepreşedinte al PD-L Arad.
Primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, spune că îşi doreşte o luptă între idei, fără ca situaţia să degenereze. Acesta consideră benefică ideea de a avea mai mulţi candidaţi la preşedinţia filialei. „Eu unul nu văd deocamdată o mare agitaţie în partid. Este o agitaţie normală înaintea unor alegeri. Eu unul m-aş bucura să existe o dispută pe proiecte vizavi de viitor. Îmi do­resc ca totul să fie în limite normale şi să nu degenereze, pentru a da forţa de care are nevoie un partid”, a spus Marian Toader, primarul comunei Zăbrani.

Tot apel la înţelepciune face şi Ion Micurescu, primarul comunei Bata, care crede că doar aşa lucrurile sunt pe făgaşul normal. „Îi îndemn pe toţi colegii mei la calm şi la analiză. Avem nevoie de multă înţelepciune pentru că la supărare se pot spune multe lucruri care apoi sunt regretate. PD-L Arad a avut rezultate foarte bune în perioada lui Gheorghe Seculici şi îmi doresc ca şi pe viitor acest lucru să se menţină. Am avut un număr mare de primari la alegerile locale, dar şi destui parlamentari care să ne repre­zinte la Bucureşti, rezultaţi în urma alegerilor generale de anul trecut. Întreaga competiţie ce va urma trebuie să se desfăşoare în condiţii de fair-play”, ne-a declarat Ion Micurescu.

 

Recomandările redacției