Aproximativ 25% dintre comunele județului Arad au sub 1500 de locuitori. Ele sunt dependente de alocările bugetare de la bugetul de stat sau Consiliul Județean.

Gradul de urbanizare a județului este de 43%, cu 6% mai ridicat decât media Regiunii Vest.

A avut loc o primă întâlnire la sediul Consiliului Județean, la care au participat o parte dintre primarii din județ. Discuțiile au avut ca principal subiect demararea procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a județului Arad și a strategiilor sectoriale pentru cultură și eficiență energetică.

,,Am consultat o parte dintre primarii din județ cu privire la cele trei strategii de dezvoltare la care a început să lucreze Consiliul Județean. A fost o primă întâlnire cu consultanții și cu echipa de experți care elaborează strategia de dezvoltare durabilă, strategia energetică și strategia culturală a județului Arad. Este încă un proiect finanțat din fonduri europene, câștigat de Consiliul Judeţean Arad”, precizează președintele C.J Arad, Iustin Cionca.

,,A fost demarat procesul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a Județului Arad pentru perioada 2021- 2027 și a strategiilor sectoriale pentru cultură și eficiență energetică. Am avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai administrațiilor locale. Ne dorim dezvoltare, continuitate și coerență în actul administrativ.

Consiliul Județean trebuie să fie motorul dezvoltării județului, partenerul logistic și financiar al administrațiilor locale și un sprijin real pentru mediul economic.

În perioada următoare, vom stabili priorități la nivelul județean și trasarea unor direcții de dezvoltare care să permită accesarea fondurilor cu finanțare nerambursabilă, și putem menționa aici fondurile europene sau guvernamentale. Ne dorim instrumente de lucru sustenabile și utile atât administrației județene cât și locale”, menționează vicepreședintele C.J.A Răzvan Cadar.

Recomandările redacției