taxe_localeCa și în anii anteriori, de altfel, și pentru acest an administrațiile comunelor s-au abținut pe cât au putut să mărească taxele și impozitele locale. În multe cazuri, acolo unde s-a putut, mai ales în domeniul serviciilor, chiar le-au micșorat cu câte puțin.
Oricum, administrațiile s-au grăbit să facă precizările necesare cu privire la cuantumul acestora imediat ce anul nou a început.
Totuși, în situația în care unele taxe au fost majorate prin lege – conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal cu modificările și completările ulterioare, făcute prin acte legislative emise în 2013 cum ar fi Ordonanța 80 din 2013, cu aplicabilitate în 2014 – aceste cuantumuri au  fost mărite. Este vorba în general și generic vorbind de unele taxe referitoare la servicii. Similar primarilor din Bata – Ion Micurescu ori Păuliș – Petru Nicoară, Hășmaș – Cornel Popa care au afirmat recent că nu au mărit taxele locale și alți edili din vestul județului au optat pentru această poziție.
Primarul comunei Semlac, Letiția Stoian ne-a declarat că nu a mărit taxele pe 2014. „Taxele și impozi­tele locale sunt la același nivel, nu s-au majorat față de cele de anul trecut. Sistemul este operațional de luni, 13 ianuarie se poate face plata lor la casierie Primăriei“, a subliniat  Letiţia Stoian.
Nici la Șeitin nu s-a mărit cuantumul taxelor locale pentru acest an. „Și așa oamenii se descurcă greu, nu am considerat că este momentul unor taxe mărite. De fapt sunt cele din 2012. Poate va veni și asta dacă vom atrage noi investitori, direcție spre care facem eforturi susținute“, ne spunea primarul Mircea Totorean.
(F.B.)

Recomandările redacției